Agenda

Actualiteitendag Rijbewijzen en reisdocumenten

Opgelet! Actualiteitendag Rijbewijzen en reisdocumenten is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Actualiteitendag Rijbewijzen en reisdocumenten

Actuele ontwikkelingen rondom rijbewijzen en reisdocumenten

De derde rijbewijsrichtlijn heeft de tweede rijbewijsrichtlijn gewijzigd en herschikt de bepalingen van deze richtlijn. De wijzigingen hebben vooral betrekking op de rijbewijscategorieën, de minimumleeftijd voor het besturen van motorrijtuigen, de geldigheidsduur van rijbewijzen en de normen waaraan examinatoren moeten voldoen. Niet al deze wijzigingen leiden tot aanpassing van de Wegenverkeerswet 1994. Een groot deel van de wijzigingen zal worden opgenomen in het Reglement rijbewijzen.

Daarnaast zullen zich in de komende periode diverse wijzigingen voordoen op het gebied van reisdocumenten. Denkt u hierbij vooral aan nieuwe wetsartikelen en strengere eisen.

Opzet en inhoud van de training

De volgende onderwerpen aan bod:

Actuele ontwikkelingen rijbewijzen

 • Wooneis aangescherpt
 • Wijziging categorie A, code 80 en categorie D
 • Wijziging aanvraagformulier
 • Rijden met een EU rijbewijs in Nederland
 • Wijzigingen omwisselingsproces
 • Jurisprudentie op het gebied van rijbewijzen

Actuele ontwikkelingen reisdocumenten

 • Artikel 23 b van de Paspoortwet
 • (Strengere) eisen fotomatrix
 • 2e paspoort
 • Nieuwe tariefstelling
 • Jurisprudentie en casuïstiek

Resultaat

Na deze training kent u de recente wijzigingen die de implementatie van o.a. de 3e richtlijn met zich mee brengt en overige wijzigingen op het gebied van de uitvoering van de Paspoortwet. Met deze kennis bent u geheel up to date waar het de toepassing van de nieuwe regels betreft.

Doelgroep

Medewerkers Burgerzaken die functioneren aan de front- en backoffice en waarbij de kennis van het Reglement rijbewijzen en de Paspoortwet toegepast moeten worden.

Datum en plaats

De cursus beslaat 1 dag en wordt gegeven op maandag 4 december 2017 in Amersfoort van 09.30 - 16.30 uur.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 395,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Tim Schuurman

Uw docent

Tim Schuurman

De heer Schuurman is projectleider RNI in de gemeente Groningen en door zijn jarenlange ervaring als docent is hij als geen ander in staat om deze nieuwe materie op een duidelijke en interactieve wijze op de cursisten over te brengen.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119