Agenda

Beleidskunde anno 2020

Opgelet! Beleidskunde anno 2020 is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Beleidskunde anno 2020

Beleid maken? Hoe doe ik dat en wat is mijn rol?

Als beleidsontwikkelaar opereer je vandaag de dag binnen een turbulente netwerksamenleving. Binnen de eigen organisatie zijn er vaak vele ambtelijke en politieke bewegingen. Wat vraagt dat eigenlijk allemaal van een beleidsontwikkelaar? Persoonlijke effectiviteit en politiek & bestuurlijk tactisch opereren worden steeds belangrijkere succesfactoren. Daarnaast blijkt niet alleen de inhoud van belang, maar wordt er ook gekeken naar het eigen opereren binnen deze krachtenvelden. Daarom staan binnen dit traject de volgend vragen centraal:

  • Wat betekent het om een beleidsmedewerker te zijn binnen een turbulente ambtelijke en bestuurlijke omgeving?
  • Op welke manier ga je tactisch gebruik maken van interne- en maatschappelijke netwerken? Hoe zorg je ervoor dat beleid ook uitgevoerd kan en gaat worden?
  • Op welke manier ga je samenwerken met het bestuur?

Daarom maken deze vragen onderdeel uit van ons unieke programma Beleidskunde. Deze training geeft inzicht in het maken van beleid en het verschaft daarvoor de hulpmiddelen om direct mee aan de slag te gaan in de eigen praktijk.

We gaan aan de slag met beleidsontwikkeling dat vooral gericht is op de uitvoering. Rekening houdend met veranderende maatschappelijke tendensen en ontwikkelingen. Deze training bereidt zowel startende als ook meer ervaren beleidsmedewerkers voor op deze ontwikkelingen. Deelnemers kunnen tijdens de training werken aan hun eigen beleidsvraagstuk.

Doelgroep

Beginnende en ook meer ervaren beleidsmedewerkers.

Tijdsduur

5 modules, 7 dagen.

Module 1 Beleidsontwikkeling, van beleid naar uitvoering en handhaving 1 dag
Module 2 Persoonlijke effectiviteit & competenties 2 x 1 dag
Module 3 Bestuurlijk en ambtelijk adviseren 1 dag
Module 4 Hoe vertel ik mijn boodschap? 2 x 1 dag
Module 5 Cultuuraspecten binnen organisaties 1 dag

Data

De cursus is nog niet ingelpand.

Module 1 n.n.b.
Module 2 n.n.b.
Module 3 n.n.b.
Module 4 n.n.b.
Module 5 n.n.b.

Programma

Zo boordevol informatie dat we het programma als pdf hebben bijgevoegd!

Klik hier voor het cursusprogramma!

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 2.395,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Ronald Bos

Uw docent

Ronald Bos

Mr. Ronald Bos heeft een erg mooi uitgebalanceerde visie op beleidsontwikkeling. Zijn methodische vertaling daarvan is direct toepasbaar en helpt adviseurs en beleidsmedewerkers om op planmatige manier (strategisch) beleid vanuit een heldere doelstelling naar een goed plan van aanpak te brengen en uiteindelijk realisatie.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten