Agenda

Buitenlandse brondocumenten

Opgelet! Buitenlandse brondocumenten is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Buitenlandse brondocumenten

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • het belang van brondocumenten
 • de inlevermomenten van de verschillende brondocumenten
 • de eisen waaraan de verschillende documenten moeten voldoen
 • de relatie van de brondocumenten met de Brp

Daarbij behandelen we de relevante onderdelen van het Burgerlijk Wetboek, de Wet Brp en de jurisprudentie die op de brondocumenten van toepassing is.

Ook ontvangt u tijdens de training verschillende voorbeelden en opdrachten. Op die manier leert u de druktechnieken en andere kenmerken van documenten op de juiste manier te beoordelen. Dit is de basis voor de volgende stap: bepalen welke documenten als verdacht zijn aan te merken. Daarnaast besteden we aandacht aan de observatie van personen en de manier waarop zij zich gedragen: op welke manier moet u handelen als bijvoorbeeld de pasfoto niet betrouwbaar is of de gedragingen van de cliënt verdacht overkomen?

Tot slot leert u hoe u het DISCS – het Documenten Informatie Systeem van de IND - kunt raadplegen. Daarbij volgen we de voorschriften die de IND hieraan stelt. De training sluit zowel in praktische als theoretische zin geheel bij deze voorschriften aan.

Doelgroep

Medewerkers Burgerzaken die buitenlandse brondocumenten beoordelen en verwerken

Resultaat

Na deze training:

 • kunt u de regels voor de legalisatie en verificatie van brondocumenten op de juiste manier toepassen
 • bent u in staat om het brondocumentenstelsel op een juiste manier toe te passen
 • bent u op de hoogte van de meest actuele jurisprudentie
 • weet u hoe u verschillende druktechnieken van elkaar kunt onderscheiden
 • kunt u een document herkennen dat is gemaakt met een digitale techniek
 • kunt u de gedragingen van cliënten interpreteren en op basis daarvan bepalen hoe u het best kunt handelen
 • voldoet u aan de voorschriften om het DISCS te raadplegen en kunt u de gegevens hieruit interpreteren

Aantal dagdelen

4 dagdelen

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

Wordt nader bekend gemaakt.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119