`

Agenda

HBO Personen- & familierecht

Opgelet! HBO Personen- & familierecht is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

HBO Personen- & familierecht

Wist je dat ongeveer de helft van alle gerechtelijke procedures betrekking heeft op personen- en familierecht?

Iedere burger heeft rechten op het gebied van afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding. Deze rechten zijn vastgelegd in het personen- en familierecht. Dit rechtsgebied is een onderdeel van het burgerlijk recht. Tijdens deze module ga je aan de slag met deze wetgeving, waarbij ook het internationaalrechtelijk gedeelte aan bod komt.

Na deze module kun jij onder andere akten voor huwelijk en geregistreerd partnerschap opmaken. Niet alleen voor burgers van Nederlandse nationaliteit, maar ook voor hen die (allebei) een andere nationaliteit hebben. Je bent tevens in staat om in complexe situaties te bepalen welke nationaliteit iemand heeft (gehad) en kun je complexe zaken afhandelen die te maken hebben met verzoeken om een nationaliteit, het doen van afstand en het verlies van een nationaliteit en ben je in staat te bepalen of iemand staatloos is.

Inhoud en duur van het programma

De eind- en toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. Er wordt examen gedaan volgens het (flexibel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. De kosten van dit examen staan op de website van de NVVB. De duur van deze module is 2 dagen.

Wat u nog moet weten

Deze module is onderdeel van het specialisme Persoonsinformatiemanagement en het specialisme Identiteitsmanagement. Als je alle modules binnen een specialisme afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Persoonsinformatiemanagement of het hbo diploma Identiteitsmanagement. Voor elke module die je succesvol afrondt ontvang je een certificaat.

Wil je een hbo diploma, maar je niet specialiseren? Maak dan je eigen keuze uit de beschikbare kennismodules, behaal minimaal 39 punten en volg een vaardigheidsmodule. Als je deze modules afrondt met een voldoende, ontvang je het hbo diploma Burgerzaken.

Deze module levert u 6 punten (hbo niveau) op.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 795,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de module nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze module ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,0

Suggesties (7)

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten