Incompany training


Identiteitsdocumenten beoordelen

Als u een reis- of identiteitsdocument afgeeft, moet u altijd de juiste identiteit van de aanvrager vaststellen. Dit vraagt om een grote alertheid. Deze training helpt u daarbij, omdat u leert waar u precies op moet letten.

De training bestaat uit drie onderdelen:

Eerst gaan we in op de echtheidskenmerken van Nederlandse reis- en identiteitsdocumenten: wat zijn deze kenmerken en hoe herken je ze? Vervolgens behandelen we de fysieke kenmerken die op een pasfoto te zien zijn, zoals de ogen, oren, neus, mond, lippen en kaaklijn. Waar let je op bij deze kenmerken en hoe vergelijk je de foto met de natuurlijke persoon? Tot slot bespreken we de vraagstelling die nodig is voor het vaststellen van de identiteit: welke vragen stel je precies en hoe doe je dat?

De training is zeer praktisch van aard. U leert vooral door veel documenten en foto’s te bekijken en te bespreken. Natuurlijk behandelen we ook de belangrijkste theorie en is er ruimte voor vragen en discussie.

Resultaat

Na deze training:

 • kent u de echtheidskenmerken van Nederlandse reis- en identiteitsdocumenten
 • kunt u valse en vervalste identiteitsdocumenten herkennen
 • kunt u beoordelen of de foto op een identiteitsdocument gelijkend is
 • kunt u dit oordeel met argumenteren onderbouwen

Doelgroep

 • Medewerkers Burgerzaken/Publiekszaken (zowel front- als backoffice) die:
  • de identiteit van personen moeten vaststellen
  • hier nog weinig praktische ervaring mee hebben
 • Medewerkers van andere afdelingen die:
  • producten verstrekken aan burgers
  • daarbij de identiteit van personen moeten vaststellen
  • hier nog weinig praktische ervaring mee hebben

Aantal dagdelen

2 dagdelen

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119