Incompany training


Masterclass Verandermanagement Sociaal Domein

Het Sociaal Domein na Corona, een verandering aanstaande met mogelijkheden?

De masterclass zal vooral aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn de bedrijfsmatige gevolgen van de Coronacrisis voor de uitvoering van het Sociaal Domein /Werk en Inkomen?
 • Terugblik op een tijd van crisis, die nog niet voorbij is
 • Is er een goed fundament in de organisatie om de verandering vorm te gaan geven, of is er eerst behoefte aan een verbeterplan.
 • Het vormgeven van een verbetering/verbeterplan en hoe implementeren wij een dergelijke verandering/verbetering.
 • Welke vormen van gewijzigde of nieuwe dienstverlening moeten er in de nabije toekomst worden aangeboden en op welke wijze gaat de uitvoeringsorganisatie dat organiseren.
 • Is de invulling van participatie en reïntegratie binnen het Sociaal Domein/Werk en Inkomen door de Coronacrisis aan verandering toe en op welke wijze dient vorm te worden gegeven aan deze verandering.
 • Werken de concepten van integrale dienstverlening of is er meer behoefte aan specifieke dienstverlening en maatwerk door de veranderende verhouding tussen burger en overheid.
 • Hoe moet de verandering vorm worden gegeven in de bedrijfsvoering van de uitvoeringsorganisatie, wanneer is er een verbeterplan noodzakelijk en op welke wijze dient een dergelijk plan te worden geïmplementeerd.
 • Is er opnieuw plaats voor een intensievere regionale samenwerking en hoe dient deze dan te worden ingevuld (wat is hierbij de doelstelling en wat is het regionale belang voor het beleid en de uitvoering in het Sociaal Domein/Werk en Inkomen).
 • Welke wijzigingen in wet- en regelgeving zijn er te verwachten en op welke wijze zal de uitvoering van het Sociale Domein/Werk en Inkomen zich aan een nieuwe werkelijkheid presenteren.
 • Wat is de invloed van de Coronacrisis op de uitvoering van de Participatiewet en aanverwante wet-en regelgeving.
 • Welke nieuwe doelgroepen zullen in het na- Coronatijdperk een beroep gaan doen op het Sociaal Domein en hoe gaan we hiermee om.
 • Waar heeft de gemeente bij de uitvoering een discretionaire bevoegdheid en hoe verhoudt deze zich tot de financiële risico’s.
 • Heeft de gemeente überhaupt de mogelijkheid om haar bedrijfsvoering te veranderen om een gewijzigde doelstelling binnen haar taakopdracht te kunnen bereiken.

De masterclass zal op basis van interactieve vorm worden gegeven en er zal een verbinding worden gemaakt met de eigen organisatie. De duur van de masterclass is twee dagen.

Deelnemers

De Masterclass Verandermanagement Sociaal Domein/Werk en Inkomen is zeer geschikt voor het management en beleidsmedewerkers van het team werk en inkomen /sociaal domein breed.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de masterclass? Neem gerust even contact op met Marianne Muns. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze masterclass enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Marianne Muns. Zij helpt je graag verder.

portret van docent Ray Geerling

Uw docent

Ray Geerling

portret van Marianne Muns

Voor info neem contact op met:

Marianne Muns

opleidingsadviseur

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten