Incompany training

Stembureauleden 2018 is een incompany training. U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen, of telefonisch contact opnemen.


Stembureauleden 2018

Workshop Stembureauleden Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De verkiezingen van de leden van uw gemeenteraad staat op 21 maart 2018 al weer voor deur. Natuurlijk wilt u uw stembureauleden weer zorgvuldig informeren over alle actuele ontwikkelingen waarmee een lid van het stembureau rekening dient te houden.

Doelgroep

Personen die bij de komende verkiezingen meewerken op het stembureau in uw gemeente als stembureaulid, teller of in een andere ondersteunende functie. De workshop is geschikt voor “routiniers’ die hun kennis willen opfrissen, maar ook voor diegenen die voor de eerste keer actief meedraaien op een stembureau.

Doel van de workshops

Door de uitvoering van deze workshops zijn de deelnemers na afloop volledig op de hoogte van alle bepalingen waarmee stembureauleden rekening mee moeten houden voor wat betreft de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Zij kunnen dan ook de meeste “eerstelijns” vragen van de burger op een correcte wijze beantwoorden. Uiteraard wordt stilgestaan bij de verschillende procedures die gevolgd moeten worden door de stembureauleden. Tevens wordt aandacht besteed aan de identificatieplicht op de stembureaus en wordt ingegaan op het invullen van het proces verbaal.

Om dit te bereiken zullen we:

 • de inhoud van deze workshops vooraf nauwkeurig met u afstemmen;
 • uw stembureauleden de mogelijkheid bieden om op voorhand vragen uit hun eigen praktijk aan te bieden;
 • de workshops uit laten voeren door docenten die volledig bekend zijn met de inhoud van het wettelijk kader en met de uitvoering daarvan.

Onderwerpen en duur van de workshops

Aan de orde komen de ontwikkelingen die betrekking hebben op de volgende onderwerpen:

 • de stembureaulocaties
 • de kiesgerechtigden
 • de gang van zaken op het stembureau
 • de controle op de kiesgerechtigheid
 • de verplichte identificatie op het stembureau (ook bij onderhandse volmacht)
 • het vaststellen van de voorlopige en definitieve uitslag op het stembureau
 • het opmaken van het proces verbaal.

Rode draad tijdens de workshops

 • interactief met veel ruimte voor vragen en casuïstiek uit de praktijk

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de workshop nog vragen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de workshop of de gemeenteraadsverkiezingen? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Enkel incompany

We verzorgen deze workshop enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Rob van der Velde

Uw docent

Rob van der Velde

Rob is een zeer ervaren en bevlogen docent, hoofd Backoffice Burgerzaken, Dienst Publiekszaken Den Haag en kent alle ins en outs op het gebied van verkiezingen. Met recht een autoriteit op dit gebied!

portret van docent Bert Kuijer

Uw docent

Bert Kuijer

De heer mr. Bert Kuijer, jurist, Brp deskundige, gecertificeerd GBA auditor, is sinds 2010 werkzaam bij de gemeente Veenendaal als beleidsmedewerker dienstverlening, projectleider KCC en LEAN-expert (black belt). Daarvoor was hij bij drie gemeenten gedurende 17 jaar actief als Hoofd Burgerzaken. Als deskundige op het gebied van gemeentelijke dienstverlening, gegevensbeheer en crisisbeheersing heeft hij vele jaren ervaring.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119