Agenda

Wet Inburgering 2021

Opgelet! Wet Inburgering 2021 is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Wet Inburgering 2021

Naar verwachting zal op 1 juli 2021 de nieuwe Wet Inburgering van kracht worden. De gemeente krijgt de regie terug op inburgering en bevindt zich thans midden in de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel. Deze training helpt u om u voor te bereiden op de nieuwe wet en alle taken en bevoegdheden die hieruit voortvloeien.

Programma op hoofdlijnen

  • De nieuwe Wet Inburgering/ wet- en regelgeving
  • Invoering brede oriëntatie en intake
  • Een persoonlijke Plan Inburgering en Participatie (PIP): uitvoering, met wie, met welke instrumenten en wat moet er in het PIP?
  • Financiële ontzorging en hoe kan dat worden vormgegeven
  • Taalroute
  • De overgang van het oude naar het nieuwe stelsel
  • Regierol gemeenten en hoe geef je deze vorm?

Doelgroep

De workshop is bestemd voor beleidsmedewerkers en klantmanagers/consulenten die met statushouders werken.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119