STAP-budget

Er is voor de huidige aanvraagperiode geen STAP-budget meer beschikbaar. De volgende aanvraagperiode start op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur. Probeer het dan opnieuw. Schrijf u vóór 1 september 2022 in voor een opleiding of cursus zodat u tijdig uw STAP-aanmeldbewijs ontvangt.

Vanaf 1 september 2022 kunnen werkzoekenden én werkenden met het STAP-budget weer maximaal €1.000,00 (incl. btw) aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met deze subsidie kunt u bij ons voordelig een e-learning, training, cursus of opleiding volgen. In augustus wordt de lijst met opleidingen voor het STAP-budget aangevuld. Houd de website in de gaten!

Het budget kunt u één keer per jaar toegekend krijgen. U ontvangt dit als gift. Dat betekent dat u bij het goed afronden van de opleiding of cursus deze niet hoeft terug te betalen. Ook het voorschieten van de opleidingskosten is niet nodig.

Is de opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaalt u de rest zelf. U zou kunnen vragen of uw werkgever (of een andere partij) het overige deel (of een deel daarvan) wil bijdragen. Let op! De kosten van de opleidingen op onze website zijn excl. btw.

De nieuwe aaanvraagperiode is vanaf 1 september. Schrijf u vóór 1 september 2022 in zodat u tijdig uw STAP-aanmeldbewijs ontvangt. Daarmee kunt u vanaf 1 september 10.00 uur uw aanvraag indienen bij UWV. UWV beslist vervolgens of u het STAP-budget krijgt toegewezen (op=op). Let op: Het is belangrijk dat de opleiding minimaal 4 weken (vanaf 30 september 2022) na uw subsidieaanvraag start. De opleiding start uiterlijk 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak.

Bekijk de opleidingen, cursussen en e-learnings waar u STAP-budget voor kunt aanvragen »

Volg deze stappen om STAP-budget aan te vragen »

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten