STAP-budget

De volgende aanvraagperiode start op maandag 2 januari 2023 om 10.00 uur. Schrijf u vóór vrijdag 23 december 2022 in voor een opleiding of cursus zodat u tijdig uw STAP-aanmeldbewijs ontvangt.

Vanaf maandag 2 januari 2023 kunnen werkzoekenden én werkenden met het STAP-budget weer maximaal €1.000,00 (incl. btw) aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met deze subsidie kunt u bij ons voordelig een e-learning, training, cursus of opleiding volgen.

Het budget kunt u één keer per jaar toegekend krijgen. U ontvangt dit als gift. Dat betekent dat u bij het goed afronden van de opleiding of cursus deze niet hoeft terug te betalen. Ook het voorschieten van de opleidingskosten is niet nodig.

Is de opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaalt u de rest zelf. U zou kunnen vragen of uw werkgever (of een andere partij) het overige deel (of een deel daarvan) wil bijdragen. Let op! De kosten van de opleidingen op onze website zijn excl. btw. Het toegekende STAP-budget is €1.000,- incl.btw.

De nieuwe aaanvraagperiode is vanaf maandag 2 januari 2023. Schrijf u vóór 23 december 2022 in zodat u tijdig uw STAP-aanmeldbewijs ontvangt. Daarmee kunt u vanaf 2 januari 10.00 uur uw aanvraag indienen bij UWV. UWV beslist vervolgens of u het STAP-budget krijgt toegewezen (op=op). Let op: Het is belangrijk dat de opleiding minimaal 4 weken (na 30 januari 2023) na uw subsidieaanvraag start. De opleiding start uiterlijk 3 maanden (vóór 28 mei 2023) na het betreffende aanvraagtijdvak.

Let op: Het budget is meestal binnen enkele uren op. Uw positie in de wachtrij wordt om 10:01 uur bepaald en is willekeurig. Zorg dat u vóór 10:00 op “Aanvragen STAP-budget” klikt. Dit betekent dat de kans bestaat dat u zowel op de eerste als op de laatste plek in de wachtrij terecht kan komen. Het maakt daarom niet uit of u 24 uur van te voren of 1 minuut van te voren op ‘Aanvragen STAP-budget’ heeft gedrukt.

Klikt u na 10:01 uur op “Aanvragen STAP-budget”, dan sluit u achteraan in de wachtrij op volgorde van binnenkomst.

Bekijk de opleidingen, cursussen en e-learnings waar u STAP-budget voor kunt aanvragen »

Volg deze stappen om STAP-budget aan te vragen »

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten