Agenda

JK-WMO

 • 07-05-2020
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Breukelen, 5 dagen

JK-WMO

Juridisch kwaliteitsmedewerker Wmo 2015 (JK-WMO)

(5 dagen)

De uitvoering van de Wmo is in toenemende mate juridischer en zakelijker geworden. We ervaren de invloed van mondige burgers, cliëntondersteuners, belangenorganisaties en de sterk sturende invloed vanuit rechtspraak van rechtbanken en Centrale Raad van Beroep. Dat betekent dat ook de eisen die worden gesteld aan de juridische kwaliteit van de dienstverlening hoger worden. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van het juridisch communiceren maar ook over de kwaliteit van het proces en product. De juridisch kwaliteitsmedewerker Wmo heeft daarin een belangrijke rol.

Deze juridisch kwaliteitsmedewerker:

 • Vervult een signalerende rol voor beleidsmedewerker, consulent en management;
 • Maakt een wetgevingsanalyse;
 • Kan bij een praktijkprobleem in de Wmo uitvoeringspraktijk, het daarbij passende juridisch toetsingskader formuleren;
 • Toont eigen initiatief met probleemoplossing met oog voor een kosten-baten analyse, cliëntgerichtheid en samenwerkingsbereidheid met de klantmanager/consulent;
 • Kan met een consulent/klantmanager sparren en kan laten zien dat er wellicht ook andere mogelijkheden zijn (scenario-denken);
 • Stapt uit de “meningen-werkelijkheid” om de klantmanagers/consulenten te helpen;
 • Kent de samenloop van algemene leerstukken uit het staats- en bestuursrecht en de Wmo 2015;
 • Kan op basis van kennis en kunde van algemene rechtsnormen en -begrippen en Wmo 2015 uitstijgen boven de waan van de dag.

Om de juridisch kwaliteitsmedewerker te ondersteunen in deze activiteiten bieden wij de opleiding Juridisch kwaliteitsmedewerker Wmo.

Voor wie

Deze opleiding is o.a. bedoeld voor consulenten met minimaal 2 jaar ervaring in de Wmo; kwaliteitsmedewerkers (Participatiewet) en anderen die zich verder willen verdiepen in de juridische aspecten van de Wmo 2015.

U wordt in korte tijd opgeleid op hbo-niveau tot Juridisch Kwaliteitsmedewerker of senior medewerker Wmo. We richten ons op uitvoeringsvraagstukken en ontwikkelingen in wet- en regelgeving rondom de Wmo. We besteden geen afzonderlijke aandacht aan het schrijven van beleidsstukken of aan coaching.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

 • beschikt u een brede juridische kennis waarmee u de juridische kwaliteit van de uitvoering van de Wmo 2015 op een hoger niveau brengt;
 • kent u de samenhang tussen de verschillende wetgevingsproducten;
 • bent u in staat om, met deze verbrede kennis, de consulenten te helpen in de probleemoplossing door “boven” het vraagstuk te staan;
 • kunt u ontwikkelingen signaleren in wet- en regelgeving en jurisprudentie die van invloed zijn op de kwaliteit van uitvoering en kunt u dat vertalen naar die uitvoering.

Waarom de JK-Wmo bij de MariënburgGroep?

 • U heeft al minimaal 2 jaar werkervaring in de toepassing van de Wmo. Daardoor hoeft u niet de hele Wmo van A tot Z te doorlopen;
 • Wij activeren uw voorkennis en leren u het nieuw geleerde te integreren én toe te passen in uw dagelijkse praktijk;
 • Wij werken met docenten die jarenlange ervaring hebben binnen de Wmo.

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven op donderdag 7 mei, donderdag 14 mei, donderdag 28 mei, dinsdag 2 juni en dinsdag 16 juni 2020 van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

De leslocatie is bij Van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Examen

Deze opleiding wordt afgesloten met een integrale, schriftelijke eindtoets op dinsdag 23 juni 2020. Wie de gehele opleiding heeft gevolgd én voldoende resultaat heeft behaald voor de eindtoets, ontvangt het Certificaat JK-WMO.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 1.695,- p.p. Bij dit bedrag zijn inbegrepen koffie, thee en lunch. De kosten voor het cursusmateriaal bedragen € 95,- p.p. De kosten voor een eventueel herexamen zijn niet inbegrepen en bedragen € 195,- p.p. Genoemde prijzen zijn excl. btw. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Fiona Hamer. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook/ enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Fiona Hamer. Zij helpt je graag verder.

portret van Fiona Hamer

Voor info neem contact op met:

Fiona Hamer

projectmedewerker

055-7998030

Kwaliteitscoaching