Agenda

JK-GSD verkort

 • 16-03-2021 23-03-2021 30-03-2021 06-04-2021 13-04-2021 20-04-2021 11-05-2021 18-05-2021
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Breukelen, 8 dagen

JK-GSD verkort

De JK-GSD is al tientallen jaren dé opleiding voor klantmanagers en kwaliteitsmedewerkers van sociale diensten. Onze succesvolle hoogwaardige en unieke aanpak bieden wij in 2020 wederom aan in een verkort programma JK-GSD.

Onze verkorte JK-GSD biedt een totaalprogramma van hoog niveau. Alle wetten en regelingen die relevant zijn bij de uitvoering van de Participatiewet komen aan bod. De opleiding is actueel, interactief en sluit naadloos aan op uw dagelijkse uitvoeringspraktijk. Bovendien bent u helemaal op de hoogte van alle veranderingen die dit jaar zijn ingegaan.

Waarom een verkorte JK-GSD bij de MariënburgGroep?

 • U heeft al minimaal 2 jaar werkervaring bij een sociale dienst. Daardoor hoeft u niet de hele Participatiewet van A tot Z te doorlopen;
 • Wij activeren uw voorkennis en leren u het nieuw geleerde te integreren én toe te passen in uw dagelijkse praktijk;
 • Wij werken met docenten die jarenlange ervaring hebben binnen de JK-GSD alsmede twee dagen met een advocaat van een gerenommeerd advocatenkantoor;
 • De verkorte JK-GSD biedt dezelfde lesstof, in een hoger tempo. Hierdoor wordt u in minder tijd, tegen minder kosten, hoogwaardig en bovendien volwaardig opgeleid.

Resultaat JK-GSD opleiding

U wordt in korte tijd opgeleid op hbo-niveau tot Juridisch Kwaliteitsmedewerker of senior medewerker Werk, Inkomen en Zorg. We richten ons op uitvoeringsvraagstukken en ontwikkelingen in wet- en regelgeving rondom de Participatiewet. We besteden geen afzonderlijke aandacht aan het schrijven van beleidsstukken of aan coaching.

Na het volgen van de verkorte JK-GSD kunt u:

 • hoogwaardige intakes dan wel handhavingsonderzoeken uitvoeren;
 • complexe aanvragen Participatiewet afhandelen;
 • vragen over maatwerk en integraliteit in het kader van de Pw in relatie tot de Wmo 2015 en Jw op gedegen juridische wijze beantwoorden en onderbouwen;
 • een complexe Pw-casus zowel analyseren vanuit een inhoudelijk oogpunt als vanuit een bewijsrechtelijke analyse en vanuit een Awb-procedurele wijze;
 • rapportages en beschikkingen toetsen op juridische juistheid en doelmatigheid;
 • een scherp onderscheid maken tussen een “informele aanpak” en een “formele aanpak” van bezwaar- en beroepzaken;
 • op inleidend niveau, bezwaar- en beroepsprocedures (inclusief voorlopige voorzieningen procedures) voorbereiden en uitvoeren, vanuit inhoudelijk én procedureel (Awb) niveau;
 • de verbinding zien tussen de procedurele benadering bij bezwaar en beroep enerzijds en de procedurele benadering van primaire besluiten vanuit oogpunt van de Awb en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur anderzijds;
 • als juridische vraagbaak-functie fungeren voor uw collega’s.

Deelnemers

De verkorte JK-GSD is bedoeld voor inkomensconsulenten, klantmanagers, medewerkers bezwaar en beroep, kwaliteitsmedewerkers en teamleiders. In het bijzonder voor medewerkers die al langer in het bijstandswerk zitten alsmede voor medewerkers die belast zijn met de uitvoering van een specifiek onderdeel van de Pw, biedt deze opleiding nieuwe inzichten.

Om mee te kunnen komen met het tempo en het niveau van de opleiding, is een mbo+/hbo werk en denkniveau én minimaal 2 jaar relevante werkervaring bij een sociale dienst vereist. Deelnemers die niet aan deze criteria voldoen, kunnen enkel na overleg met hun werkgever worden toegelaten.

Datum en locatie

We starten op dinsdag 22 september 2020 in Breukelen. Cursustijden van 09.30 - 16.30 uur inclusief pauzes. Wij ontvangen je graag bij:

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

De leslocatie is bij Van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Planning

dag 1 dinsdag 22 september Awb en de PW
dag 2 dinsdag 29 september Awb en A.b.b.b.
dag 3 dinsdag 6 oktober Participatiewet verdieping
dag 4 dinsdag 13 oktober Participatiewet verdieping
dag 5 dinsdag 27 oktober Participatiewet verdieping
dag 6 dinsdag 3 november Participatiewet verdieping
dag 7 dinsdag 10 november Inleiding Bezwaar en Beroep/Bpr i.r.t. PW
dag 8 dinsdag 17 november Pleiten ter zitting

Afsluitende examen is in Breukelen op dinsdag 1 december 2020 van 10:00 tot 12:30.

Planning 2021

dag 1 dinsdag 16 maart Awb en de PW
dag 2 dinsdag 23 maart Awb en A.b.b.b.
dag 3 dinsdag 30 maart Participatiewet verdieping
dag 4 dinsdag 6 april Participatiewet verdieping
dag 5 dinsdag 13 april Participatiewet verdieping
dag 6 dinsdag 20 april Participatiewet verdieping
dag 7 dinsdag 11 mei Inleiding Bezwaar en Beroep/Bpr i.r.t. PW
dag 8 dinsdag 18 mei Pleiten ter zitting

Afsluitende examen is in Breukelen op dinsdag 1 juni 2021 van 10:00 tot 12:30.

Programma

De verkorte JK-GSD is modulair opgebouwd. Daardoor kunt u één of meerdere modules volgen. Naast Algemene rechtskennis wordt vakinhoudelijk de Participatiewet uitgebreid behandeld. De theorie wordt op praktische wijze behandeld naar de letter van de wet, de geest van de wet en actuele jurisprudentie.

Examen

Deze opleiding wordt afgesloten met een integrale, schriftelijke eindtoets. Wie de gehele opleiding heeft gevolgd én voldoende resultaat heeft behaald voor de eindtoets, ontvangt het Certificaat JK-GSD.

Zelfstudie

Van de Voorliggende voorzieningen (Wet werk en zekerheid, WW, ZW,WIA IOAW, Bbz, Zorgverzekeringswet, Wmo etc.) wordt u geacht deze in zelfstudie door te nemen.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 2.495,- p.p. Bij dit bedrag zijn inbegrepen koffie, thee en lunch. De kosten voor het cursusmateriaal bedragen € 169,- p.p. De kosten voor een eventueel herexamen zijn niet inbegrepen en bedragen € 195,- p.p. Genoemde prijzen zijn excl. btw. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119