Agenda

JK-GSD verkort

 • 08-02-2018
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Zwolle, 8 dagen

JK-GSD verkort

 • 20-03-2018
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Breukelen, 8 dagen

JK-GSD verkort

De JK-GSD is al tientallen jaren dé opleiding voor klantmanagers en kwaliteitsmedewerkers van sociale diensten. Onze succesvolle hoogwaardige en unieke aanpak bieden wij in 2018 wederom aan in een verkort programma JK-GSD.

Onze verkorte JK-GSD biedt een totaalprogramma van hoog niveau. Alle wetten en regelingen die relevant zijn bij de uitvoering van de Participatiewet komen aan bod. De opleiding is actueel, interactief en sluit naadloos aan op uw dagelijkse uitvoeringspraktijk. Bovendien bent u helemaal op de hoogte van alle veranderingen die dit jaar zijn ingegaan.

Waarom een verkorte JK-GSD bij de MariënburgGroep?

 • U heeft al minimaal 2 jaar werkervaring bij een sociale dienst. Daardoor hoeft u niet de hele Participatiewet van A tot Z te doorlopen;
 • Wij activeren uw voorkennis en leren u het nieuw geleerde te integreren én toe te passen in uw dagelijkse praktijk;
 • Wij werken met docenten die jarenlange ervaring hebben binnen de JK-GSD;
 • De verkorte JK-GSD biedt dezelfde lesstof, in een hoger tempo. Hierdoor wordt u in minder tijd, tegen minder kosten, hoogwaardig en bovendien volwaardig opgeleid.

Resultaat JK-GSD opleiding

U wordt in korte tijd opgeleid op hbo-niveau tot Juridisch Kwaliteitsmedewerker of senior medewerker Werk, Inkomen en Zorg. We richten ons op uitvoeringsvraagstukken en ontwikkelingen in wet- en regelgeving rondom de Participatiewet. We besteden geen afzonderlijke aandacht aan het schrijven van beleidsstukken of aan coaching.

Na het volgen van de verkorte JK-GSD kunt u:

 • hoogwaardige intakes uitvoeren;
 • complexe aanvragen Participatiewet en onderzoeken behandelen en oplossen;
 • rapportages en beschikkingen toetsen op juridische juistheid, zowel op inhoudelijk als op procedureel niveau (Awb);
 • bezwaar- en beroepsprocedures, zowel inhoudelijk als procedureel (Awb) voorbereiden en uitvoeren;
 • als juridische vraagbaak-functie fungeren voor uw collega’s.

Deelnemers

De verkorte JK-GSD is bedoeld voor inkomensconsulenten, klantmanagers, medewerkers bezwaar en beroep, kwaliteitsmedewerkers en teamleiders. In het bijzonder voor medewerkers die al langer in het bijstandswerk zitten biedt deze opleiding nieuwe inzichten.

Tevens is deze verkorte JK-GSD zeer geschikt voor detacheringsbureau’s om hun medewerkers in korte tijd tot JK-GSD niveau op te leiden.

Om mee te kunnen komen met het tempo en het niveau van de opleiding, is een mbo+/hbo werk en denkniveau én minimaal 2 jaar relevante werkervaring bij een sociale dienst vereist. Deelnemers die niet aan deze criteria voldoen, kunnen enkel na overleg met hun werkgever worden toegelaten.

Datum en locatie in Zwolle

We starten op donderdag 8 februari 2018 in Zwolle. Cursustijden van 09.30 - 16.30 uur inclusief pauzes.

Regardz de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Stationsplein 1
8011 CW Zwolle

De Nieuwe Buitensociëteit is zowel met openbaar vervoer als met de auto makkelijk te bereiken. De locatie ligt vlakbij de uitvalswegen (A28) en er is altijd een parkeerplek in de parkeergarage. Wilt u met het openbaar vervoer komen? De Nieuwe Buitensociëteit ligt binnen 60 stappen lopen van het Centraal Station Zwolle.

Planning voor Zwolle

dag 1 donderdag 8 februari Awb en de PW
dag 2 donderdag 15 februari Awb en A.b.b.b.
dag 3 donderdag 8 maart Participatiewet verdieping
dag 4 donderdag 15 maart Participatiewet verdieping
dag 5 donderdag 22 maart Participatiewet verdieping
dag 6 donderdag 29 maart Participatiewet verdieping
dag 7 donderdag 5 april Inleiding Bezwaar en Beroep/Bpr i.r.t. PW
dag 8 donderdag 12 april Pleiten ter zitting

Afsluitende examen is in Zwolle op donderdag 26 april 2018 van 10:00 tot 12:30.

Datum en locatie in Breukelen

We starten op dinsdag 20 maart 2018 in Breukelen. Cursustijden van 09.30 - 16.30 uur inclusief pauzes.

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

De leslocatie is bij Van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Planning voor Breukelen

dag 1 dinsdag 20 maart Awb en de PW
dag 2 dinsdag 27 maart Awb en A.b.b.b.
dag 3 dinsdag 3 april Participatiewet verdieping
dag 4 dinsdag 10 april Participatiewet verdieping
dag 5 dinsdag 17 april Participatiewet verdieping
dag 6 dinsdag 24 april Participatiewet verdieping
dag 7 dinsdag 15 mei Inleiding Bezwaar en Beroep/Bpr i.r.t. PW
dag 8 dinsdag 22 mei Pleiten ter zitting

Afsluitende examen is in Breukelen op dinsdag 5 juni 2018 van 10:00 tot 12:30.

Programma

De verkorte JK-GSD is modulair opgebouwd. Daardoor kunt u één of meerdere modules volgen. Naast Algemene rechtskennis wordt vakinhoudelijk de Participatiewet uitgebreid behandeld. De theorie wordt op praktische wijze behandeld naar de letter van de wet, de geest van de wet en actuele jurisprudentie.

Examen

Deze opleiding wordt afgesloten met een integrale, schriftelijke eindtoets. Wie de gehele opleiding heeft gevolgd én voldoende resultaat heeft behaald voor de eindtoets, ontvangt het Certificaat JK-GSD.

Zelfstudie

Van de Voorliggende voorzieningen (Wet werk en zekerheid, WW, ZW,WIA IOAW, Bbz, Zorgverzekeringswet, Wmo etc.) wordt u geacht deze in zelfstudie door te nemen.

download brochure

Voor een uitgebreide programma beschrijving kunt u de brochure downloaden.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 2.495,- p.p. Bij dit bedrag zijn inbegrepen koffie, thee en lunch. De kosten voor het cursusmateriaal bedragen € 149,- p.p. De kosten voor een eventueel herexamen zijn niet inbegrepen en bedragen € 195,- p.p. Genoemde prijzen zijn excl. btw. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Incompany

We verzorgen de JK-GSD ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.