Agenda

JK-GSD verkort

 • 28-09-2017
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Amersfoort, 8 dagen

JK-GSD verkort

De JK-GSD is al tientallen jaren dé opleiding voor klantmanagers en kwaliteitsmedewerkers van sociale diensten. Onze succesvolle hoogwaardige en unieke aanpak bieden wij in 2017 wederom aan in een verkort programma JK-GSD.

Onze verkorte JK-GSD biedt een totaalprogramma van hoog niveau. Alle wetten en regelingen die relevant zijn bij de uitvoering van de Participatiewet komen aan bod. De opleiding is actueel, interactief en sluit naadloos aan op uw dagelijkse uitvoeringspraktijk. Bovendien bent u helemaal op de hoogte van alle veranderingen die dit jaar zijn ingegaan.

Waarom een verkorte JK-GSD bij de MariënburgGroep?

 • U heeft al minimaal 2 jaar werkervaring bij een sociale dienst. Daardoor hoeft u niet de hele Participatiewet van A tot Z te doorlopen;
 • Wij activeren uw voorkennis en leren u het nieuw geleerde te integreren én toe te passen in uw dagelijkse praktijk;
 • Wij werken met docenten die jarenlange ervaring hebben binnen de JK-GSD;
 • De verkorte JK-GSD biedt dezelfde lesstof, in een hoger tempo. Hierdoor wordt u in minder tijd, tegen minder kosten, hoogwaardig en bovendien volwaardig opgeleid.

Resultaat JK-GSD opleiding

U wordt in korte tijd opgeleid op hbo-niveau tot Juridisch Kwaliteitsmedewerker of senior medewerker Werk, Inkomen en Zorg. We richten ons op uitvoeringsvraagstukken en ontwikkelingen in wet- en regelgeving rondom de Participatiewet. We besteden geen afzonderlijke aandacht aan het schrijven van beleidsstukken of aan coaching.

Na het volgen van de verkorte JK-GSD kunt u:

 • hoogwaardige intakes uitvoeren;
 • complexe aanvragen Participatiewet en onderzoeken behandelen en oplossen;
 • rapportages en beschikkingen toetsen op juridische juistheid, zowel op inhoudelijk als op procedureel niveau (Awb);
 • bezwaar- en beroepsprocedures, zowel inhoudelijk als procedureel (Awb) voorbereiden en uitvoeren;
 • als juridische vraagbaak-functie fungeren voor uw collega’s.

Deelnemers

De verkorte JK-GSD is bedoeld voor inkomensconsulenten, klantmanagers, medewerkers bezwaar en beroep, kwaliteitsmedewerkers en teamleiders. In het bijzonder voor medewerkers die al langer in het bijstandswerk zitten biedt deze opleiding nieuwe inzichten.

Tevens is deze verkorte JK-GSD zeer geschikt voor detacheringsbureau’s om hun medewerkers in korte tijd tot JK-GSD niveau op te leiden.

Om mee te kunnen komen met het tempo en het niveau van de opleiding, is een mbo+/hbo werk en denkniveau én minimaal 2 jaar relevante werkervaring bij een sociale dienst vereist. Deelnemers die niet aan deze criteria voldoen, kunnen enkel na overleg met hun werkgever worden toegelaten.

Datum en locatie

We starten op donderdag 28 september in Amersfoort. Cursustijden van 09.30 - 16.30 uur inclusief pauzes.

Regardz de Eenhoorn
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort

Midden in Nederland ligt de Eenhoorn; Op 84 stappen recht tegenover het centraal station van Amersfoort. Maar ook goed met de auto te bereiken en voorzien van eigen parkeergelegenheid (tegen betaling).

Programma

De verkorte JK-GSD is modulair opgebouwd. Daardoor kunt u één of meerdere modules volgen. Naast Algemene rechtskennis wordt vakinhoudelijk de Participatiewet uitgebreid behandeld. De theorie wordt op praktische wijze behandeld naar de letter van de wet, de geest van de wet en actuele jurisprudentie.

Examen

Deze opleiding wordt afgesloten met een integrale, schriftelijke eindtoets. Wie de gehele opleiding heeft gevolgd én voldoende resultaat heeft behaald voor de eindtoets, ontvangt het Certificaat JK-GSD.

Planning voor Amersfoort

dag 1 donderdag 28 september Awb en de PW
dag 2 donderdag 5 oktober Awb en A.b.b.b.
dag 3 donderdag 12 oktober Participatiewet verdieping
dag 4 donderdag 2 november Participatiewet verdieping
dag 5 donderdag 9 november Participatiewet verdieping
dag 6 donderdag 16 november Participatiewet verdieping
dag 7 donderdag 23 november Inleiding Bezwaar en Beroep/Bpr i.r.t. PW
dag 8 donderdag 30 november Pleiten ter zitting

Afsluitende examen is in Amersfoort op donderdag 14 december van 10:00 tot 12:30.

Zelfstudie

Van de Voorliggende voorzieningen (Wet werk en zekerheid, WW, ZW,WIA IOAW, Bbz, Zorgverzekeringswet, Wmo etc.) wordt u geacht deze in zelfstudie door te nemen.

download brochure

Voor een uitgebreide programma beschrijving kunt u de brochure downloaden.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 2.495,- p.p. Bij dit bedrag zijn inbegrepen koffie, thee en lunch. De kosten voor het cursusmateriaal bedragen € 149,- p.p. De kosten voor een eventueel herexamen zijn niet inbegrepen en bedragen € 195,- p.p. Genoemde prijzen zijn excl. btw. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Incompany

We verzorgen de JK-GSD ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119