Agenda

  Basiscursus Participatiewet

  • 18-08-2020 20-08-2020 25-08-2020 27-08-2020
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Online, 4 dagen

  Basiscursus Participatiewet

  • 22-09-2020 29-09-2020 06-10-2020 13-10-2020
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Breukelen, 4 dagen

  Basiscursus Participatiewet

  Deze zomer organiseren wij online een extra summercourse Participatiewet. In deze vierdaagse online basiscursus leert u de belangrijkste uitgangspunten van de Participatiewet. Door middel van ons online video klaslokaal sta je in direct contact met de docent en je medecursisten. Dit maakt trainen op afstand comfortabel en persoonlijk! De kosten voor deze cursus zijn slechts € 975,- p.p. incl. digitaal cursusmateriaal.

  Klassikaal

  Met onze basiscursus Participatiewet legt u in korte tijd een goede basis voor het werken bij een sociale dienst. Naast de theoretische kant van de Participatiewet ligt de nadruk van deze cursus vooral op de toepasbaarheid in de praktijk. Hierdoor kunt u het geleerde meteen toepassen in uw werk.

  Een afwisselend programma gericht op de praktijk. Kennisthema’s, casuïstiek, actualiteiten, ruimte voor vragen. Met onmisbare tips voor uitvoering en beleid.

  Onderwerpen

  • Grondbeginselen, uitgangspunten en begrippen in de Participatiewet;
  • Kring van rechthebbenden en uitsluitingsgronden;
  • Het recht op bijstand en vormen van bijstand;
  • De middelentoets (inkomen, vermogen en heffingskortingen);
  • Verplichtingen en aanvullende voorwaarden;
  • Gevolgen van het niet nakomen van verplichtingen (opschorten, intrekken, herzien, terug- en invorderen, afstemming en boete);
  • Rechtsbescherming (bezwaar en beroep).

  Resultaat

  Na deze cursus heeft u voldoende bagage om direct aan de slag te gaan met de Participatiewet. U kunt het recht op een uitkering bepalen, de hoogte van het recht vaststellen en weet u hoe om te gaan met de aan de bijstand verbonden verplichtingen. Ook heeft u kennis van de gevolgen van het niet nakomen van deze verplichtingen, armoedebeleid, re-integratie en rechtsbescherming.

  Deelnemers

  De basiscursus is bedoeld voor (aankomend) uitvoerend medewerkers bij een sociale dienst.

  Datum en locatie

  De cursus wordt gegeven op dinsdag 22 september, 29 september, 6 oktober en 13 oktober 2020 van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

  Hotel van der Valk Breukelen
  Stationsweg 91
  3621 LK Breukelen

  De leslocatie is bij Hotel van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

  Basisopleiding Inkomensconsulent

  Deze cursusdagen zijn onderdeel van de basisopleiding inkomensconsulent.

  Expertisecentrum en helpdesk

  Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

  Kosten

  De kosten voor de cursus zijn € 1049,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee en lunch. De kosten voor het lesmateriaal bedragen € 139,- p.p. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

  Meer informatie

  Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

  Incompany

  We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

  portret van docent Ferry Aarts

  Uw docent

  Ferry Aarts

  De docent is de heer F. Aarts, een zeer ervaren docent en coach Participatiewet. Ferry Aarts is kwaliteitsmedewerker Werk, Inkomen en Zorg. Je komt hem tegen bij de basiscursus Participatiewet of bij de inleiding Rechtskennis. Ferry laat je proeven van het vak, dat zoveel meer biedt dan alleen maar ‘vlakke’ smaken; zijn vakgebied bestaat echt niet alleen maar uit taaie stof. Ferry houdt van veel interactie, brengt discussie op gang, gebruikt herkenbare praktijkvoorbeelden en zorgt dat er ook wat te lachen valt. Hij geeft zijn cursisten een belangrijk uitgangspunt mee: Voer wetgeving uit maar houd altijd oog voor de mens die ermee te maken heeft. Wat Ferry betreft is een cursusdag pas geslaagd als jij na afloop denkt: ‘Ik ga naar huis met nieuwe inzichten waar ik ook echt wat mee kan en het was nog gezellig ook!’

  portret van Jeroen Busse

  Voor info neem contact op met:

  Jeroen Busse

  directeur

  06-11920119