Agenda

Basisopleiding Inkomensconsulent

Opgelet! Basisopleiding Inkomensconsulent is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Basisopleiding Inkomensconsulent

Werken binnen een sociale dienst vereist een goede (basis)kennis van wet- en regelgeving. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Denk alleen al aan de Participatiewet. Om uitvoerende taken binnen de sociale dienst (of afdeling Werk en Inkomen) adequaat uit te voeren én tijdig te kunnen inspelen op veranderingen, biedt deze basisopleiding een ideale start voor een succesvolle carrière bij de gemeentelijke overheid.

Uiteraard loopt de Participatiewet als rode draad door de opleiding heen. U bent dan ook volledig op de hoogte van alle wijzigingen binnen het sociale domein.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding beschikt u over actuele- en praktijkgerichte kennis van de Participatiewet en bent u startklaar om het recht op een uitkering te bepalen. U kunt uw onderzoek in een rapport verwerken en het besluit in een beschikking aan de burger kenbaar te maken.

Na het volgen van de Basisopleiding Inkomensconsulent kunt u:

  • Het recht op een uitkering bepalen
  • De hoogte van het recht vaststellen
  • Aanvragen en onderzoeken van eenvoudig en gemiddeld niveau afhandelen
  • Aanvragen om bijzondere bijstand en minimabeleid afhandelen
  • De aan de bijstand verbonden verplichtingen gericht toepassen
  • Heeft u kennis van de gevolgen van niet-nakomen van verplichtingen, armoedebeleid, re-integratie en rechtsbescherming.

Deelnemers

Deze basisopleiding is bedoeld voor (aankomend) inkomensconsulenten of klantmanagers sociale zaken, Werk & Inkomen, zij-instromers, medewerkers uitkeringsadministratie of sociaal rechercheurs. Ook voor medewerkers die hun kennis op dit gebied willen verbreden, biedt deze opleiding nieuwe inzichten. Aan deelname zijn geen specifieke voorwaarden verbonden. Wel gaat de opleiding uit van een minimaal havo/mbo+ instroomniveau.

Datum en locatie

De cursus start op dinsdag 15 september 2020 (totaal 8 dagen), van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Hotel van der Valk Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

De leslocatie is bij Hotel van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Programma

De Basisopleiding Inkomensconsulent modulair opgebouwd. Daardoor kunt u één of meerdere modules volgen. Naast rechtskennis worden vakinhoudelijk de Participatiewet en Voorliggende voorzieningen uitvoerig behandeld. De modulen Belastingen en Rapportage en besluit maken het geheel compleet.

dag 1 dinsdag 15 september 2020 Inleiding Rechtskennis
dag 2 dinsdag 22 september 2020 Participatiewet
dag 3 dinsdag 29 september 2020 Participatiewet
dag 4 dinsdag 6 oktober 2020 Participatiewet
dag 5 dinsdag 13 oktober 2020 Participatiewet (incl. T&V)
dag 6 dinsdag 27 oktober 2020 Voorliggende voorzieningen
dag 7 dinsdag 3 november 2020 Belastingen en Participatiewet
dag 8 dinsdag 10 november 2020 Rapportage en besluit

De afsluitende toets is op dinsdag 24 november 2020 van 10:00 tot 12:30 in Breukelen.

Uw investering

U betaalt slechts € 2.395,- p.p. Dit is incl. koffie/thee, lunch maar exclusief € 169,- voor het lesmateriaal. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Toetsing

Deze opleiding wordt afgesloten met een integrale, schriftelijke eindtoets. Wie de gehele opleiding heeft gevolgd én voldoende resultaat heeft behaald voor de eindtoets, ontvangt het Certificaat Basisopleiding Inkomensconsulent. De kosten voor een eventueel herexamen zijn niet inbegrepen en bedragen € 195,- p.p.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kunt u doorstromen naar de verkorte opleiding Juridisch Kwaliteitsmedewerker Gemeentelijke Sociale Dienstverlening (JK-GSD).

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119