`

Agenda

Masterclass Participatiewet

 • 05-09-2024
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Utrecht

Masterclass Participatiewet

 • 02-12-2024
 • 09:30 - 16:30 uur
 • Utrecht

Masterclass Participatiewet

Actuele stand van de zaken, wijzigingen 2024 en de meeste recente jurisprudentie

Tijdens de masterclass Participatiewet komen alle ontwikkelingen en meest recente jurisprudentie van de nieuwe wetgeving aan de orde komen alsmede het overgangsrecht.De invoering van de Participatiewet heeft ingrijpende gevolgen voor het werk van de gemeenten en ook voor de burgers die aangewezen zijn op bijstand, reintegratie, beschut werken en voor hen die geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn.

Programma Masterclass Participatiewet

Aan de orde komt hoe de bestuursrechter aankijkt tegen de diverse thema’s, nieuwe wetgeving en ontwikkelingen en welke afwegingen gemaakt worden bij rechterlijke besluiten. En bovendien veel jurisprudentie!

Een greep uit de onderwerpen:

 • Ontwikkelingen participatiewet. Jurisprudentie m.b.t. de wijzigingen die de PW mee heeft gebracht. Denk aan de kostendelersnorm, tegenprestatie, geharmoniseerde maatregelen en arbeidstoeleiding voor mensen met een arbeidsbeperking;
 • Recente jurisprudentie m.b.t. aanvraag bijstand en buiten behandeling laten;
 • Recente jurisprudentie m.b.t. inkomen en vermogen en ook terugvordering wegens naderhand ontvangen middelen;
 • Recente jurisprudentie m.b.t. rechtmatigheidsonderzoek en de inbreuk op fundamentele rechten;
 • Recente jurisprudentie m.b.t. bestuurlijke boete;
 • Recente jurisprudentie m.b.t. opschorting, herziening en intrekking;
 • Recente uitspraken bijzondere bijstand.

Bestemd voor:

De ervaren medewerkers: juridisch medewerkers, juristen, kwaliteitsmedewerkers, adviseurs bezwaar en beroep, secretarissen en leden van commissies bezwaarschriften.

Mr. Erik Klein Egelink, coryfee uit de rechtspraak en gemeente leidt deze echte Masterclass! Een inspirerende, interactieve en zeer leerzame dag voor de liefhebbers. Hoe kijkt de rechter naar uw werk? U krijgt het uit eerste hand.

Een inspirerende masterclass met nieuwe wetgeving, hot-issues en actuele casuïstiek en jurisprudentie.

Planning en locatie

De Masterclass Particpatiewet wordt op donderdag 5 september van 9.30-16.30 in Utrecht gegeven.

De Masterclass Participatiewet wordt op maandag 2 december van 9.30-16.30 uur in Utrecht gegeven.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 525,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust contact op. Onze contactinformatie vind je bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan in de rechterkolom, want daar vind je onze contactgegevens. Wij helpen je graag verder.

portret van docent Erik Klein Egelink

Uw docent

Erik Klein Egelink

Mr. Erik Klein Egelink, coryfee uit rechtspraak en gemeente leidt deze echte Masterclass. Een inspirerende, interactieve en zeer leerzame dag voor de liefhebbers. Hoe kijkt de rechter naar uw werk? U krijgt het uit eerste hand!

portret van Onderwijsteam

Voor info neem contact op met:

Onderwijsteam

Mariënburggroep

055-7998030

Gemiddelde beoordeling
8,9

In combinatie met

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten