Nieuws

6 tips voor het volgen van een online training

Waar moet je op letten als je een online cursus of training volgt? Tinneke Herfkens, docent bij de MariënburgGroep, is zeer ervaren in het geven van online trainingen. Met de 6 tips van Tinneke volg je goed voorbereid een online cursus of training.

1. Licht

Zorg er voor dat je steeds met je gezicht naar het licht toe zit. Als er bijvoorbeeld achter jou een raam is, dan zien de trainer en de andere deelnemers jou mogelijk als een zwarte vlek.

2. Hoek en afstand

Zorg ervoor dat de camera op ooghoogte is. Als de training de hele dag duurt is het aan te bevelen om afwisselend te zitten en te staan. Dat betekent dat je bureau mee omhoog en omlaag moet kunnen i.v.m. de camera. Lukt dit niet dan kun je de stoelen afwisselen waarop je gedurende de dag zit. Gebruik bijvoorbeeld het eerste uur je bureaustoel en ga het tweede uur op een skippybal zitten. Afwisseling maakt het minder vermoeiend.

3. Achtergrond

Via Zoom is het mogelijk een bijzondere achtergrond te creëren. Links onder naast de camera staat een pijltje. Als je dit aanklikt kun je de background aanpassen. Het is wel belangrijk, dat je dan een rustige achtergrond hebt. Bijvoorbeeld een witte muur. Door deze achtergrond kunnen de andere deelnemers niet meer in jouw werkkamer kijken.

4. Kleding

Kleed je aan zoals je ook zou doen als je naar een training toegaat. Het is tenslotte je werkdag!

5. Voorbereiding

Zorg dat je op tijd inlogt, zodat je kunt nagaan of alles goed werkt. Daarmee bedoel ik de camera en het geluid. Het is aan te bevelen om een goede headset te gebruiken i.v.m de kwaliteit van het geluid.

6. Controleer je naam in beeld

De namen van de deelnemers zijn zichtbaar in beeld. Maar het is niet altijd je eigen naam waaronder je ingelogd bent. Het kan zijn dat je onder de naam van een huisgenoot/gezinslid bent ingelogd. Je kunt dit direct aanpassen door op de naam te klikken.

Interesse in het volgen van een online cursus? Bekijk onze agenda voor ons online aanbod. De online cursussen kunnen ook incompany worden gegeven.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

portret van Nicolette Stavorinus

Voor info neem contact op met:

Nicolette Stavorinus

coördinator opleidingen

055-7998030

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

portret van Onderwijsteam

Voor info neem contact op met:

Onderwijsteam

Mariënburggroep

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten