Nieuws

E-learning om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met gemeente

Regelmatig heb je als gemeente te maken met nieuwe medewerkers die nog niet bekend zijn met het werken bij een gemeente. Het ‘onboarden’ van nieuwe medewerkers kost tijd. Om deze medewerkers kennis te laten maken met hun werkomgeving hebben wij de e-learning Hoe werkt de gemeente ontwikkeld. Met deze e-learning kunnen de nieuwe medewerkers zelf aan de slag.

Tijdens de e-learning komen ambtelijke, bestuurlijke, politieke, juridische en financiële thema’s die van belang zijn voor het functioneren binnen een gemeente aan de orde. Denk aan de positie van de ambtenaar, relatie tot de wethouder(s), gemeenterecht, bestuursrecht, dualisme en de verhouding B&W en de gemeenteraad.

De gemeente Veere gebruikt de e-learning ‘Hoe werkt de gemeente’ bij de onboarding van nieuwe medewerkers:

We gebruiken de e-learning Hoe werkt de gemeente bij de onboarding van nieuwe werknemers in de eerste week nadat ze zijn begonnen. Hierdoor leren ze snel de basisbeginselen van de gemeente kennen. Verschillend gebruik van werkvormen in de e-learning is prettig (afwisseling van lezen, kijken, luisteren en interactie), dat houdt je scherp en is uitdagend.”

Wat is E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Demo

Wilt u een demo bekijken om te ervaren hoe de e-learning werkt en eruit ziet? Stuur dan een mail naar info@marienburggroep.nl o.v.v. demo e-learning ‘Hoe werkt de gemeente’.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

portret van Nicolette Stavorinus

Voor info neem contact op met:

Nicolette Stavorinus

coördinator opleidingen

055-7998030

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

portret van Onderwijsteam

Voor info neem contact op met:

Onderwijsteam

Mariënburggroep

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten