Incompany training


Actualiteiten Omgevingsrecht

Met de actualiteitencursus Omgevingsrecht bent u helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht. Het ruimtelijk bestuursrecht is voortdurend in beweging. De nieuwe omgevingswet is in 2024 ingegaan. De Wabo is inmiddels een paar jaar van kracht. Maar ook de Wr en de wet VTH zijn zeer belangrijke ontwikkelingen. Voor medewerkers die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met het omgevingsrecht en de uitvoering ervan is het daarom van belang om op de hoogte te blijven van de meest actuele ontwikkelingen.

Op deze dag passeren de Omgevingswet, de Landelijke handhavingsstrategie en alle laatste ontwikkelingen binnen de Wabo, Bor en Mor de revue. Op basis van wetstechnische nieuwtjes, maar ook gebaseerd op de inmiddels talrijke – en soms spraakmakende – jurisprudentie.

Programma

Achtereenvolgens hebben wij het op deze dag over:

  • De Omgevingswet: inhoud en de te verwachten gevolgen voor (vooral) de gemeenten en omgevingsdiensten;
  • De Wet- en Verordening VTH, met wijziging van de Wabo;
  • De Landelijke handhavingsstrategie;
  • De gewijzigde Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;
  • Het gewijzigde Besluit omgevingsrecht en de relatie met jouw planologisch (kruimel)beleid;
  • Actualiteiten op basis van jurisprudentie.

Levendig, actueel, inspirerend en gerelateerd aan praktijksituaties, die in vrijwel alle gemeenten aan de orde zijn.

Doelgroep

De cursus is niet alleen geschikt als je werkt bij een gemeente. Ook als je werkt bij een omgevingsdienst is brede kennis van het omgevingsrecht belangrijk.

Kwaliteitscriteria

Deze cursus past perfect in jouw permanente her- en bijscholing, zoals dat in het opleidingsplan van jouw organisatie vermeld zal staan.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Lukas Baars

Uw docent

Lukas Baars

Lukas Baars is een gedreven zelfstandig adviseur, docent én auteur in het omgevingsrecht. Lukas heeft door zijn achtergrond als advocaat en gemeentejurist veel ervaring opgedaan met het omgevingsrecht en geeft hier veel cursussen over. Voorts adviseert hij overheden over de implementatie van de nieuwe Omgevingswet.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten