`

Leergang bezwaar en beroep

Het onjuist afhandelen van bezwaren kan leiden tot schadeclaims en een beroepsprocedure. Een juiste kennis van Awb en andere relevante wetgeving is noodzakelijk voor degenen die belast zijn met de behandeling van de bezwaarprocedures. Mocht een bezwaarprocedure toch leiden tot een gang naar de rechter dan is het ook belangrijk dat u voldoende kennis heeft over de gang van zaken bij de bestuursrechter.

Opzet leergang bezwaar en beroep

De leergang bezwaar en beroep bestaat uit een viertal modulaire opleidingen die wij gedurende het jaar verzorgen. Daarbij wordt geadviseerd onderstaande volgorde aan te houden, te weten:

  1. Awb basiscursus (1 dag)
  2. Bezwaar en Beroep (1 dag)
  3. Optreden ter zitting en Pleitvaardigheden (2 dagen)
  4. Masterclass Bestuursprocesrecht Sociaal Domein (1 dag)

Doelgroep

De training is geschikt voor diegenen direct of indirect bij bezwaar- en/of beroepsprocedures betrokken zijn of gaan worden. Dat kan zijn bij een gemeente, provincie of waterschap maar ook een adviesbureau.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Mariëlle Hoogland. Zij helpt je graag verder.

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

  • logo cedeo*erkend bedrijfsopleidingen open
  • logo cedeo*erkend bedrijfsopleidingen maatwerk
  • logo NVVB
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten