`

Agenda

Verkiezingen voor projectleiders

Opgelet! Verkiezingen voor projectleiders is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Verkiezingen voor projectleiders

Bereid je voor op de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer!

Wij kunnen deze training ook incompany verzorgen. Voor meer informatie neem contact met ons op via info@marienburggroep.nl

Alweer verkiezingen en dat veel sneller dan verwacht!? Met de verkiezing van de leden van Provinciale Staten én de Waterschappen nog vers in uw geheugen, maar tóch moet u zich alweer voorbereiden op een nieuwe verkiezing. Op 22 november 2023 vindt de stemming plaats voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Tijd om de handen weer uit de mouwen te steken en uw kennis weer bij te spijkeren.

Programma

Met de invoering van de NPVV is er veel veranderd in het verkiezingsproces en dat wordt nu ook geëvalueerd. Daar kijken we even kort op terug. Ongetwijfeld kijkt u ook in uw eigen organisatie wat er in maart 2023 goed ging en wat niet. Vast en zeker gaat u ook nadenken over de vaststelling van de uitslag in uw gemeente. Gaat u dat net zo doen als de vorige keer? DSO of CSO? Of deed u de vorige keer DSO, maar denkt u er toch over na om CSO te doen?

En dan het Gemeentelijk Stembureau! Welke extra taken zijn er voor het Gemeentelijk Stembureau bij deze verkiezing en hoe gaat u dat regelen? En zoals u ook vast en zeker gehoord hebt moeten we nog wel even blijven werken met OSV.

Kortom; redenen genoeg om u weer te laten bijpraten.

Training TK-Verkiezingen voor projectleiders

De training TK-verkiezingen voor projectleiders geeft antwoord op al deze vragen en geeft u inzicht in het gehele proces rond de organisatie van de verkiezingen, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden.

Er wordt uitvoerig stilgestaan bij de taak van het gemeentelijk stembureau, dat sinds de invoering van de NPVV bij elke verkiezing de uitslagen van alle stembureaus in een aparte openbare zitting niet alleen moet controleren (tenzij centrale stemopneming), maar ook indien nodig opnieuw vaststellen door het hertellen van de uitgebrachte stemmen.

Deze dag wordt van harte aanbevolen voor zowel ervaren als beginnende medewerkers. Er worden praktische handreikingen gedaan, zodat u zich goed kunt oriënteren en uw draaiboek kunt actualiseren.

Opzet en inhoud

Aan de orde komen de ontwikkelingen die betrekking hebben op de volgende onderwerpen:

  • de instelling en werkwijze van het gemeentelijk stembureau
  • het vaststellen verkiezingsuitslag op gemeentelijk niveau
  • benoemingsvereisten stembureauleden en tellers
  • het proces op de dag van de stemming
  • toegankelijkheid van stembureaus
  • incompatibiliteiten stembureauleden en de leden van het gemeentelijk stembureau
  • kiesgerechtigdheid en wijze van stemmen (volmacht, kiezerspas, etc.)
  • rechten en plichten van kiezers (openbaarheid, bezwaar maken, legitimatie)
  • publicatieplicht van pv’s, uitslag, e.d.

Doelstelling training

Na deze training zijn de deelnemers volledig op de hoogte van alle recente wijzigingen in het verkiezingsproces en kunnen de organisatie van de verkiezingen voor hun rekening nemen. Bovendien kunnen zij de vragen van burgers, politieke partijen en de burgemeester volledig en juist beantwoorden.

Doelgroep

Medewerkers van Burgerzaken en Publiekszaken die bij de komende TK-verkiezingen meedraaien in de organisatie. Voor collega’s die hun kennis willen opfrissen én voor collega’s die voor de eerste keer actief meedraaien in het team verkiezingen.

Regioprijs

De kosten voor de cursus zijn € 395,- p.p. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany (per gemeente of regio) op elk gewenst moment. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Rob van der Velde

Uw docent

Rob van der Velde

Rob van der Velde is Directieadviseur in de gemeente Den Haag; tot 1 juni 2020 was hij Hoofd Burgerzaken bij deze gemeente. Hij is een zeer ervaren en bevlogen docent en kent alle ‘ins and outs’ op het gebied van verkiezingen; met recht een autoriteit op dit gebied! Met ruim 45 jaar ervaring bent u voor praktische tips op het gebied rond de gehele organisatie van verkiezingen bij Rob van der Velde aan het goede adres!

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
9,0
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten