Agenda

Persoonslijsten lezen

  • 11-11-2024 18-11-2024
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Utrecht, 2 dagen

Persoonslijsten lezen

Op 6 januari 2014 is de nieuwe Wet basisregistratie personen (Brp) in werking getreden. In de loop van 2015 zijn diverse wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek (BW) doorgevoerd. De oude GBA-systemen werken nog steeds maar de overgang naar het nieuwe Brp-stelsel komt eraan. De kwaliteit van de Brp wordt steeds belangrijker en daarom moeten we steeds vaker voldoen aan interne en externe kwaliteitscontroles. Zijn onze gegevens wel op orde en hoe kunnen wij de kwaliteit van de persoonsgegevens handhaven en verbeteren?

Doelstelling

Na deze twee cursusdagen zijn de deelnemers in staat om een persoonslijst te lezen en eenvoudige actualiseringen en correcties door te voeren in de Brp.

Programma

Dag 1: Lezen persoonslijst

Deze dag leren de deelnemers de administratieve levensloop op de persoonslijst te lezen. De betekenis van de ingangsdatum geldigheid en het lezen van actualiseringen en correcties wordt besproken en de vraag waarom er gegevens historisch of overschreven moeten worden wordt beantwoord. Aan het eind van deze lesdag bent u in staat om onregelmatigheden in de persoonslijst te constateren.

Dag 2: Eenvoudige actualiseringen en correcties doorvoeren

Deze dag wordt nader aandacht besteed aan de verwerking van brondocumenten en het actualiseren en corrigeren van persoonsgegevens. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het BSN nummer én de relatielegging. Ook gaan we verder in op het bepalen van de ingangsdatum geldigheid en wat er van een brondocument op de persoonslijst van een gerelateerde dient te worden opgenomen.

Planning Najaar 2024

De cursusdagen zijn op maandag 11 november en maandag 18 november 2024 van 09:30 tot 16:30 uur in Utrecht.

Vervolgcursus

Na deze twee dagen kunt u de 3-daagse cursus Complexe persoonslijsten lezen volgen. Als u zowel de cursus Persoonslijsten lezen en de de cursus Complexe persoonslijsten lezen wilt volgen, kunt u zich het beste inschrijven voor de 5-daaagse cursus Persoonslijsten actualiseren en corrigeren

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 825,- p.p. excl. btw voor beide dagen. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten