Incompany training


Vpb en de BBV voor gemeentelijke grondbedrijven

Per 1 januari jl. zijn er voor gemeentelijke organisaties ingrijpende veranderingen gaande in verband met boekhoudvoorschriften en vennootschapsbelasting. Beide veranderingen hebben onderlinge samenhang. In een bijeenkomst van een ochtend of middag wordt u ingevoerd in de praktische essenties. En ook in de maatregelen die u moet treffen en de keuzemogelijkheden die u daarbij heeft.

Met praktijkgerichte en uitgewerkte voorbeelden komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het verschil grondbedrijf en activiteitencluster grondexploitatie
  • hoe u de buitengrens trekt van dat cluster en waarom
  • het maken van een quick scan vennootschapsbelasting
  • het maken van de openingsbalans vennootschapsbelasting
  • fiscale optimalisatie
  • het verdwijnen van de categorie NIEGG (Nog Niet in Exploitatie Genomen Grond)
  • de omgang met de nieuwe categorie BIE (Bouwgrond in Exploitatie)
  • de balanspresentatie, de waarderingen en kostenboekingen

Doelgroep

(Beleids)medewerkers grondzaken gemeenten. Deze training is ook zeer geschikt voor college- en raadsleden.

Docent

Deze actualiteitenmiddag wordt verzorgd door drs. H.G.M.(Harry) Nijland. Harry is een expert op het terrein van grondbeleid en exploitaties. Daarnaast is hij redactielid van het handboek Grondzaken van de VNG.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten