`

Agenda

Actualiteitencollege Burgerzaken

Opgelet! Actualiteitencollege Burgerzaken is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Actualiteitencollege Burgerzaken

Volledig geactualiseerd voor 2024. Helemaal up-to-date in één dag!

Het actualiteitencollege op 29 januari in Middelburg zit vol. Via de optie knop kunt u zich aanmelden voor de reservelijst. Als er een plek vrijkomt zullen we contact met u opnemen.

Ontwikkelingen in de wet- en regelgeving op het vakgebied van Burgerzaken staan niet stil. De laatste tijd zijn er veel wijzigingen geweest. Er liggen weer diverse wetsvoorstellen bij de Tweede- en Eerste Kamer. Ook groeit het aantal rechterlijke uitspraken waar je als medewerker Burgerzaken mee te maken krijgt. Hoe blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen?

De MariënburgGroep biedt u een bomvol actualiteitencollege aan met daarin opgenomen de belangrijkste ontwikkelingen voor 2024 op het vakgebied en actuele jurisprudentie. We bespreken recente wetswijzigingen en hun consequenties voor de dagelijkse praktijk.

Doelstelling

Dit college is bedoeld voor de burgerzaken medewerker (Front- en backoffice medewerkers Burger-/Publiekszaken) die in één dag weer alle kennis wil opdoen van de actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving binnen het domein Burgerzaken.

Onderwerpen

Na deze training heb je kennis van de recente ontwikkeling van wet-, regelgeving en jurisprudentie op het gebied van:

 • Wet Basisregistratie Personen en de gevolgen voor de gemeentelijke dienstverlening
 • Naamrecht per 1 januari 2024
 • Laatste ontwikkelingen Personen- en familierecht
 • Actualiteiten toepassing internationaal privaatrecht
 • Het Nationaliteitsrecht
 • Nederlandse reisdocumenten
 • Rijbewijzen
 • Behandelen van de meest recente jurisprudentie
 • Lopende wetsvoorstellen
 • Praktijkcases en lessons learned uit andere gemeenten
 • Overige actuele ontwikkelingen op het gebied van Burgerzaken

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na dit college nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Regioprijs

De kosten voor dit college zijn € 445,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie/thee, lunch, een actuele syllabus en een certificaat van deelname. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen dit college uiteraard ook incompany. Voor uw eigen organisatie of in samenwerking met andere (omliggende) gemeenten. Voor u als gast gemeenten is het extra aantrekkelijk. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,4
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten