`

Agenda

Opleiding Handhavingsspecialist Participatiewet

  • 26-09-2024 03-10-2024 10-10-2024 17-10-2024 24-10-2024
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Seats2Meet Utrecht CS, 5 dagen

Opleiding Handhavingsspecialist Participatiewet

Met het volgen van onze opleiding ontwikkelt u zich tot (junior) handhavingsspecialist Participatiewet. De aandacht voor fraudesignalen, preventie en hoogwaardige handhaving hebben wij verenigd in deze zeer actuele, hoogstaande maar bovenal praktisch toepasbare opleiding tot handhavingsspecialist.

Tijdens deze vijfdaagse opleiding worden alle relevante wet- en regelgeving, de benodigde bevoegdheden, de rechten en plichten, waarmee men als handhaver in de praktijk te maken krijgt behandeld.

U bent na de opleiding in staat de relevante wet- en regelgeving te vertalen naar de praktijk en een goed en gedegen onderzoek te verrichten en vervolgens een gemotiveerd (juridisch juist) besluit te nemen. Ook krijgt u de juiste communicatie- en gesprekstechnieken aangereikt die voor de uitoefening als handhaver van belang zijn.

Handhavingsspecialist Participatiewet

Als handhaver voert u diverse werkzaamheden uit op het gebied van de participatiewet. Deze uitvoerende werkzaamheden richten zich op een rechtmatige besteding van gelden in het kader van de participatiewet.

Na het afronden van de opleiding kunt u een bestuursrechtelijke onderzoek naar het recht op de Participatiewet uitvoeren. U bent in staat om de verschillende vormen van fraude te herkennen. U kunt de juiste bewijsstukken opvragen bij de klant en daar de benodigde onderzoeksmethoden op toepassen en een volledig rechtmatigheidsonderzoek te verrichten. U weet van welke bevoegdheden u gebruik kan en/of dient te maken.

Na afloop

  • kunt u de juiste wet- en regelgeving toepassen
  • kunt u de verschillende vormen van fraude herkennen
  • bent u bekend met de bevoegdheden, rechten en plichten
  • bent u in staat een gedegen administratief (voor)onderzoek te verrichten
  • kunt u de juiste gesprekstechnieken hanteren
  • kunt u op een effectieve wijze een volledig huisbezoek afleggen
  • kunt u een volledig, juridisch juist en gemotiveerde rapportage opstellen

Planning najaar 2024

De opleiding wordt bij Seats2Meet Utrecht CS op de volgende dagen gegeven:

Dag 1 donderdag 26 september 2024 Wetgeving
Dag 2 donderdag 23 oktober 2024 Bevoegdheden, rechten en plichten
Dag 3 donderdag 10 oktober 2024 Onderzoek
Dag 4 donderdag 17 oktober 2024 Huisbezoek
Dag 5 donderdag 24 oktober 2024 Rapportage en besluit

Locatie: |Seats2Meet Utrecht CS| |Moreelsepark 65| |3511 EP Utrecht|

Deelnemers

De opleiding is bedoeld voor inkomensconsulenten, klantmanagers, fraudepreventiemedewerkers en (aankomend) handhavers. Om mee te kunnen komen met het tempo en het niveau van de opleiding, is een mbo+/hbo werk en denkniveau vereist.

Daarnaast is het essentieel dat u op de hoogte bent en beschikt over tenminste basiskennis van de Participatiewet. Mocht u deze kennis niet hebben dan adviseren wij u om vooraf onze e-learning Participatiewet gevolgd te hebben.

Expertisecentrum en helpdesk

Heeft u na de opleiding nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 1.695,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen koffie, thee en lunch op alle dagen. De kosten voor het cursusmateriaal bedragen € 95,- p.p. Genoemde prijzen zijn excl. btw. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de opleiding? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze opleiding ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,8
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten