`

Incompany training


Onteigening

Onteigening is nog altijd een actueel instrument voor gemeenten om eigendom van gronden te verwerven, zodat infrastructuur kan worden aangelegd/omgelegd en om gewenste (bouw)ontwikkelingen tot stand te brengen. Hoe komt een onteigeningstitel tot stand? Aan de orde komen:

  • Grondverwerving langs minnelijke weg
  • Gedwongen grondverwerving: onteigening
  • De eisen (noodzaak, zelfrealisatie)
  • De huidige procedure ingevolge de Onteigeningswet (administratief en civielrechtelijk)
  • Onteigening in de toekomst, onder de Omgevingswet
  • Samenhang met de Wet voorkeursrecht gemeenten
  • Volledige schadeloosstelling: (actuele jurisprudentie over) vermogensschade en inkomensschade, o.a. voordeelsverrekening, eliminatie, bijkomende schades, bedrijfsliquidatie.

Algemeen

De bijeenkomst is interactief, dus er is veel ruimte voor vragen en discussie. Deelnemers kunnen hun eigen vragen en praktijkcases in brengen.

Duur

De training beslaat 2 dagdelen en wordt uitsluitend incompany verzorgd.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten