`

Incompany training


Professioneel (ver)horen!

De cursus professioneel verhoren bestaat uit een vijftal onderwerpen, welke in twee dagdelen worden behandeld aan een groep van maximaal 12 personen.

1. ALTI-MBTI Persoonlijkheidsindicator

Uitleg over ALTI (Alert Type Indicator) ALTI is gebaseerd op de theorie van Carl Gustaf Jung en maakt gebruik van een 4 tal dimensies:

  • Waar krijg ik energie vandaan;
  • Hoe neem ik informatie op;
  • Hoe neem ik een beslissing;
  • Hoe richt ik mijn leven in;

en hierop gebaseerd de 16 voorkeurstypen. Het is geen absolute test of gegeven maar een indicator waarbij de minder- en de sterk ontwikkelde kanten van je persoonlijkheid beter worden begrepen.

Wat kan ik ermee?

Je krijgt inzicht in de eigen kwaliteiten. Het geeft inzicht in je eigen samenwerking en relaties en het beïnvloedingsproces op die samenwerking. Je krijgt een beeld in de drijfveren van een ander. Het kan stressvorming voorkomen.

Hoe herken ik de verschillende types:

Door middel van een aantal praktische oefeningen en uitleg van de verschillende typen verkrijg je inzicht in de dimensies/voorkeurstypen.

2. De zes beïnvloedingsstrategieën

Als je weet hoe je zelf wordt beïnvloed door anderen, kun je je hiertegen bewapenen. De strategieën zijn afkomstig uit de sales sector, maar worden vaak bewust of onbewust ruimer toegepast. Sommige van deze strategieën zijn door de verhoorder zelf toe te passen en leggen geen druk op de uitkomst van het gesprek, het kunnen juist aanvullingen zijn om de betrouwbaarheid van de inhoud te vergroten.

De zes beïnvloedingsstrategieën worden ondersteund in de cursus door verschillende audiovisuele momenten.

3. Lichaamstaal

Welke invloed heeft lichaamstaal op de ontvangende persoon. Kan ik herkennen of een gehoorde een leugenachtige verklaring aan het afleggen is? Wat is het effect als ik lichaamstaal gebruik op de communicatie.

De verschillende items in de cursus worden ondersteund door audiovisuele momenten.

4. Omgang met twee lastige persoonlijkheidstype’s in het verhoor

  • Het belang van het contact maken met de gehoorde
  • Het Calimero-type (de klager)
  • Het verbaal agressieve-type

5. Inrichtingseisen van het verhoor

  • Verhoorplan en schema
  • Uitvoering van het verhoor
  • Vastlegging van het verhoor (wanneer leg ik wat vast)

Docent

Zeer ervaren kerndocent van de MarienburgGroep tevens docent sociale zekerheid, coach en sociaal rechercheur met een aanstekelijke lesstijl. Hij neemt u mee op een boeiende tocht langs de praktische toepassingen en theoretische facetten. Hij laat u zien hoe het in de praktijk werkt!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten