Agenda

Schuldhulpverlening; actualiteitendag

Opgelet! Schuldhulpverlening; actualiteitendag is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Schuldhulpverlening; actualiteitendag

Wat is het effect van de W.g.s. op de uitvoeringspraktijk in de schuldhulpverlening? Zeker in het licht van de sterk toegenomen hulpvragen en de beperkte budgetten waarbinnen gemeenten de schuldhulpverlening moeten uitvoeren?

In een praktisch ingestoken dag bekijken we de schuldhulpverlening en kijken we naar verbeterpunten voor de beleids- en uitvoeringspraktijk.

Programma

Schuldhulpverlening anno 2018, met onder meer:

 • Van problematische schulden naar regelbare schulden
 • Effectiviteit van schuldhulpverlening: wat weten we en hoe meten we?
 • De overheid als regievoerder ten aanzien van schuldhulpverlening
 • Schuldhulpverlening en Sociale (wijk)teams: werkt het?

Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening, met onder meer:

 • De hoofdpunten van de wet
 • 4 jaar Wet gemeentelijke schuldhulpverlening: Tijd voor herziening an beleid?
 • Knelpunten in de Schuldhulpverlening
 • Jurisprudentie aangaande de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening

De rol van de WSNP binnen de schuldhulpverlening

 • De WSNP als vangnet?
 • Verschillen tussen het minnelijke en wettelijke traject
 • Jurisprudentie aangaande dwangakkoord, moratorium en voorlopige voorziening

Op het snijvlak van Beschermingsbewind en schuldhulpverlening

 • Het schuldenbewind? Alternatief voor schuldhulpverlening?
 • Het gezamenlijke belang voor schuldhulpverleners en bewindvoerders

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven op maandag 10 december 2018, van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Regardz de Eenhoorn
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort

Midden in Nederland ligt de Eenhoorn; Op 84 stappen recht tegenover het centraal station van Amersfoort. Maar ook goed met de auto te bereiken en voorzien van eigen parkeergelegenheid (tegen betaling).

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 375,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Gert-Jan Mulder

Uw docent

Gert-Jan Mulder

Dat is de heer Gert-Jan Mulder, toonaangevend praktijkdocent schuldhulpverlening. Opgeleid als jurist, kwam hij in 2006 voor het eerst beroepsmatig in contact met de schuldhulpverlening. Vanaf dat moment heeft dit vakgebied, waar gedrag, geld en recht bij elkaar komen, hem niet meer losgelaten. Praktijkdeskundig, didactisch sterk en met een vlotte, zeer praktijkgerichte lesstijl geeft hij zijn lessen vorm. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119