`

Incompany training


S14 Kwaliteit Burgerlijke stand en Nederlandse nationaliteit

Deze module is bedoeld voor de (aankomend) specialist, die zich bezighoudt met de kwaliteitsaspecten van de Burgerlijke Stand en de Nederlandse nationaliteit en de daarbij te hanteren PDCA-cyclus. PDCA is een afkorting die staat voor de belangrijkste stappen uit de Deming kwaliteitscirkel: Plan (maak een plan met de resultaten die je wilt bereiken), Do (voer het plan uit), Check (vergelijk de resultaten met wat je had willen bereiken), Act (bij afwijking: neem maatregelen/stuur bij om de resultaten alsnog te bereiken). Na het volgen van deze module kan de (aankomend) specialist het bestuur en management adviseren over de organisatie, de uitvoering, de controle en de verantwoording van de kwaliteit van de Burgerlijke Stand en de Nederlandse nationaliteit.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat je vervolgens klaar bent om het examen bij de NVVB met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 2 dagen. Bekijk toetsplan NVVB.

Examen

Indien gewenst kun je de module S14 Kwaliteit Burgerlijke stand en Nederlandse nationaliteit afsluiten met een examen bij de NVVB. De kosten voor dit examen vind je op de website van de NVVB. Het examen bestaat uit een praktijkopdracht.

Aanbevolen voorkennis

Het is mogelijk om los van de diplomalijnen losse modules te volgen. Als een losse module gewenst is, is het verstandig om te kijken welke voorkennis daarbij wordt aanbevolen. De benodigde aanbevolen voorkennis voor de module Kwaliteit Burgerlijke stand en nationaliteit (S14) zijn de modules M5+M6/B4a Nederlandse rechsfeiten in de burgerlijke stand a, M8/B6 Nederlands nationaliteitsrecht 1, M4/B3 Systematiek van gegevensverwerking, S5 Personen- en familierecht + IPR en S13 Nationaliteitsrecht 2

Onderdeel Diplomalijn 6 - Specialist Burgerlijke stand (NLQF-niveau 6)

De module S14 Kwaliteit burgerlijke stand en Nederlandse nationaliteit is onderdeel van het diploma Specialist Burgerlijke stand (diplomalijn 6) en maakt deel uit van het Diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB).

Als je alle modules van de diplomalijn Specialist Identiteitsdocumenten (diplomalijn 6) via het NVVB examen hebt behaald ontvang je van de NVVB het diploma Specialist Burgerlijke stand (NLQF-niveau 6).

Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s. Elk diploma bestaat uit meerdere modules.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Mariëlle Hoogland. Zij helpt je graag verder.

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten