`

Ambtelijk Vakmanschap

Decentralisatie, dualisme, politieke versplintering, kritische burgers en de groeiende rol van de media: het vak van ambtenaar wordt van alle kanten beïnvloed. Het gevolg is een gewenste ontwikkeling naar vakmanschap 2.0 en inmiddels zelfs 3.0. Maar wat houdt dit nieuwe ambtelijke vakmanschap in? En welke vaardigheden horen erbij?

Wat is Ambtelijk Vakmanschap?

“Een succesvolle gemeente drijft op ambtenaren die zich richten op het uiteindelijke resultaat, inhoudelijk geloofwaardig zijn, emotioneel intelligent en empathisch zijn, begrijpen en beïnvloeden, transparantie tonen, benaderbaar en verknoopt zijn in relevante netwerken en tot slot een constructieve dialoog kunnen hebben met partijen en personen van allerlei achtergronden.” Prof. dr. Paul ‘t Hart.

Het lokale openbaar bestuur is volop in beweging

Permanente ontwikkeling en brede inzetbaarheid van medewerkers zijn onmisbaar om in te kunnen spelen op veranderende functie- inhoud en–eisen.

Ons uitgebreide opleidings- en trainingsprogramma vaardigheden

De MariënburgGroep biedt u een zeer uitgebreid aanbod aan trainingen en opleidingen om uw vaardigheden, vakmanschap en competenties te vergroten. Compacte trainingen die u direct helpen te groeien in uw vak.

High Impact Training (HIT)

Onze vaardigheidstrainingen hanteren de High Impact Methodiek. High Impact Training is een intensieve gedragstraining die stimuleert, motiveert en zorgt dat medewerkers duidelijker communiceren, efficiënter werken en daardoor meer plezier uit hun werk halen. Je leert in kleine groepen van maximaal zes collega’s onder begeleiding van een ervaren trainer. In deze setting kun je direct je ervaringen delen en is het gemakkelijker in te zoomen op je persoonlijke leervragen. Op deze manier ben je doelgerichter aan het werk en zal je merken dat het resultaat sneller wordt behaald.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.

  • logo cedeo*erkend bedrijfsopleidingen open
  • logo NVVB
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten