`

Incompany training


Internet Rechercheren

In het huidige digitale tijdperk wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het internet biedt.

De training Internet rechercheren leert de deelnemers gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt bij het bestuurs- en strafrechtelijk onderzoek.

Inhoud Internet Rechercheren

Deze cursus is de basiscursus om te leren op een goede, gestructureerde en vooral ook veilige manier onderzoek te doen op het internet.

Stapsgewijs en met behulp van verscheidene praktische oefeningen wordt de kennis aangereikt over het internet en zijn hulpmiddelen, zoekstrategie en het wettelijk kader.

Besefvorming van de mogelijkheden, maar ook de risico’s van het internet en foutief onderzoek staan hierbij voorop. Met behulp van de oefeningen wordt het geleerde ook in praktijk gebracht.

Na afloop beschikt de cursist over een goed theoretisch kader ten aanzien van het internet om zelfstandig en op een veilige wijze onderzoek te doen op het internet naar fraudesignalen. Aanbod komen onder andere:

  • Het internet, geschiedenis en begrippen, zoals protocollen, ip-adressen, domeinnamen, etc.
  • Techniek, de globale werking van de pc/software in combinatie met het internet
  • Risico’s van het internet, zoals anonimiteit, virussen en spyware
  • Zoekstrategie, het maken van een zoekplan, methodes van zoeken en verificatie
  • Hulpmiddelen op het internet, zoals zoekmachines en internetgidsen, slim “Googlen”
  • Wettelijk kader, welke wetgeving is van toepassing, wat mag wel en wat ook niet en wat is rechtmatig verkregen * bewijs en wat niet!

In deze cursus worden geen hacking technieken aangeleerd of getoond. De oefeningen zijn uitsluitend bedoeld ter directe illustratie van de geleerde theorie.

Instapniveau

Basiskennis omgang met de pc, internetonderzoek op het niveau van “Googlen”. De cursus heeft zowel (IT-)technische, juridische als onderzoekstechnische componenten, het basisniveau van de cursist dient dan ook minimaal MBO te zijn.

Neem je eigen laptop mee

Tijdens de training Internet Rechercheren gebruik je je eigen laptop waardoor je direct kan oefenen met praktijksituaties. Dit zorgt voor een optimale transferbevordering van theorie naar praktijk.

Doelgroep

Consulenten, klantmanagers, fraudepreventiemedewerkers, toezichthouders, handhavers, sociaal rechercheurs.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust contact op. Onze contactinformatie vind je bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan in de rechterkolom, want daar vind je onze contactgegevens.

portret van Onderwijsteam

Voor info neem contact op met:

Onderwijsteam

Mariënburggroep

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten