`

Incompany training


Adviseur in Control

Adviesvaardigheden voor financials

Een goed inhoudelijk financieel advies is nog geen garantie voor acceptatie! Er is meer voor nodig!

Het beheersen van gemeentefinanciën, het toepassen van het BBV, BCF en andere financiële kaders zijn uiteraard de basis voor het goed vervullen van de taak van financieel adviseur of controller. Maar van de huidige adviseurs wordt meer verwacht.

Een actieve en communicatieve rol wordt steeds belangrijker om inhoud en acceptatie te geven aan je functie. De rol van een goede adviseur vraagt steeds meer denken buiten de kaders, creativiteit, denkkracht en inlevingsvermogen. Dat zijn eigenschappen die een goed financieel adviseur moet ontwikkelen om een gevráágd adviseur te worden.

Doel

In de cursus wordt door rollenspellen, oefenen en feedback geven de theorie van adviesvaardigheden toegepast en leren deelnemers hoe ze effectiever kunnen worden in hun (financiële) adviezen en ondersteuning aan budgethouders en bestuurders. Ook wordt ingegaan hoe om te gaan met weerstanden en conflicterende belangen.

Deelnemers

De cursus is bedoeld voor financieel medewerkers, controllers en overige medewerkers die zich willen ontwikkelen tot een communicatieve financieel adviseur op MBO+/HBO niveau.

Programma

 • De structuur en proces:
  • Wat is goed advies?
  • Rollen
  • Hoe gaat het goed adviesgesprek?
 • Hoe kan ik de klant beter begrijpen?
 • Het overnemen (of juist niet) van taken?
 • Persoonlijke vaardigheden
  • Hoe is mijn houding?
  • Hoe kom ik bij mijn gesprekspartner over?
  • Aspecten van non-verbale communicatie
  • Omgaan met weerstanden

Resultaat

Na de cursus ben je bewust van je rol, positie en houding in een adviesgesprek en weet je hier effectiever mee om te gaan. Tevens ben je in staat om een financieel advies zodanig te communiceren dat je advies wordt begrepen en toegepast.

Met deze vaardigheden ben je pro-actief en een gevraagd specialist!

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten