`

Sociaal domein

Wilt u zichzelf binnen het sociaal domein verder ontwikkelen? Wij bieden opleidingen, cursussen, trainingen en e-learning voor zowel beginnende als ervaren medewerkers van gemeenten en overheid. Binnen het sociaal domein is er de afgelopen jaren veel veranderd.

Ontwikkelingen sociaal domein

De transities in het sociaal domein: de nieuwe Jeugdwet, Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Participatiewet. Gemeenten zijn hierdoor verantwoordelijk voor bijna de gehele maatschappelijke ondersteuning aan inwoners; jongeren, volwassenen en ouderen. Met onze praktijkgerichte opleidingen leert u een ontwikkeling te maken naar nieuwe werkwijzen, beleid en wijze van uitvoering, om de beoogde resultaten te bereiken.

Veranderende wet- en regelgeving is een belangrijk item. Ook wordt een andere manier van werken van u verwacht. U moet de regelgeving kennen en kunnen toepassen. U moet vaardig zijn in het voeren van veel verschillende gesprekken. Gemeenten hebben hierin een belangrijke, maar lastige rol bij de daadwerkelijke transformatie van het sociaal domein. Aan de ene kant moet de lokale overheid loslaten, maar aan de andere kant ook inhoudelijke kaders stellen, stimuleren en belemmeringen wegnemen.

Cursussen en trainingen binnen het sociaal domein altijd praktijkgericht, actueel en flexibel

Bij de MariënburgGroep staat uw praktijk centraal. Om tijdens de training een sterke koppeling tussen de theorie en praktijk te kunnen realiseren en waarborgen werkt de MariënburgGroep uitsluitend met trainers uit de (gemeentelijke) praktijk. Zij beschikken over ruime didactische ervaring, zodat aansluiting bij leerdoelen en leerwensen gegarandeerd is. Zo behaalt u het meeste rendement uit uw training.

Aanmelden voor een open training

Wij organiseren open trainingen waarvoor u zich via deze website kunt aanmelden. Bekijk het actuele aanbod in de linkerkolom en schrijf u direct in voor een open training.

E-learning Sociaal Domein

Er zijn ook een aantal cursussen via e-learning te volgen. E-learning is het volgen van een training of cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning cursus heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. Er is pas sprake van e-learning als de e-learning is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op.

Aanbod e-learning Sociaal Domein

Hoe werkt de gemeente
Awb basiscursus
Gemeentelijke Financiën basis
Basiscursus Participatiewet
Voorliggende voorzieningen
Basiscursus Wmo
Schuldhulpverlening basis

Bekijk het gehele e-learning aanbod»

Experts in maatwerk - incompany trainingen

Uw opleidingsvraagstukken kunnen ook volledig op maat binnen uw eigen organisatie worden verzorgd. Naast dat wij bestaande trainingen incompany bij u verzorgen ontwikkelen wij ook volledig op maat uw eigen programma naar gelang uw wensen en behoefte. Hiervoor zijn wij beloond met een 9,93 op het gebied van uitvoering en klanttevredenheid! Bekijk ons opleidingsaanbod in de linkerkolom.

  • logo cedeo*erkend bedrijfsopleidingen open
  • logo NVVB
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten