Agenda

Actualiteiten Omgevingsrecht

Opgelet! Actualiteiten Omgevingsrecht is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Actualiteiten Omgevingsrecht

Het ruimtelijk bestuursrecht is voortdurend in beweging. De Wabo is inmiddels een paar jaar van kracht. Maar ook de Wro, de wet VTH en de komende Omgevingswet zijn zeer belangrijke ontwikkelingen. Voor medewerkers die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met het omgevingsrecht en de uitvoering ervan is het daarom van belang om op de hoogte te blijven van de meest actuele ontwikkelingen.

Op deze dag passeren de Omgevingswet, de Landelijke handhavingsstrategie en alle laatste ontwikkelingen binnen de Wabo, Bor en Mor de revue. Op basis van wetstechnische nieuwtjes, maar ook gebaseerd op de inmiddels talrijke – en soms spraakmakende – jurisprudentie.

Programma

Achtereenvolgens hebben wij het op deze dag over:

  • De Omgevingswet: inhoud en de te verwachten gevolgen voor (vooral) de gemeenten en omgevingsdiensten;
  • De Wet- en Verordening VTH, met wijziging van de Wabo;
  • De Landelijke handhavingsstrategie;
  • De gewijzigde Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;
  • Het gewijzigde Besluit omgevingsrecht en de relatie met jouw planologisch (kruimel)beleid;
  • Actualiteiten op basis van jurisprudentie.

Levendig, actueel, inspirerend en gerelateerd aan praktijksituaties, die in vrijwel alle gemeenten aan de orde zijn.

Doelgroep

De cursus is niet alleen geschikt als je werkt bij een gemeente. Ook als je werkt bij een omgevingsdienst is brede kennis van het omgevingsrecht belangrijk.

Kwaliteitscriteria

Deze cursus past perfect in jouw permanente her- en bijscholing, zoals dat in het opleidingsplan van jouw organisatie vermeld zal staan.

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven op donderdag 30 november 2017, van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Regardz Meeting Center La Vie Utrecht
Lange Viestraat 351
3511 BK Utrecht

Het moderne vergadercentrum Regardz La Vie ligt op een steenworp afstand van de Utrechtse grachten en is uitstekend bereikbaar zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer. Regardz La Vie ligt op loopafstand (800m) van het station Utrecht CS.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 425,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met manager opleidingen Harry Ploeg. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

portret van docent Lukas Baars

Uw docent

Lukas Baars

Lukas Baars is een gedreven zelfstandig adviseur, docent én auteur in het omgevingsrecht. Lukas heeft door zijn achtergrond als advocaat en gemeentejurist veel ervaring opgedaan met het omgevingsrecht en geeft hier veel cursussen over. Voorts adviseert hij overheden over de implementatie van de nieuwe Omgevingswet.

portret van Harry Ploeg

Voor info neem contact op met:

Harry Ploeg

manager opleidingen

06-82868847