Agenda

BRP specialist

Opgelet! BRP specialist is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

BRP specialist

De cursus BRP-Specialist zorgt ervoor dat medewerkers van de Afdeling Burgerzaken in staat zijn om alle uitvoerende én specialistische BRP-werkzaamheden uit te voeren. De nieuwe wet- en regelgeving komt uitgebreid ter sprake en vervolgens wordt een vertaling gemaakt naar uw uitvoeringspraktijk.

Zo worden ook uitgebreid de actuele uitvoeringsprocedures besproken. Ook zullen we het gemoderniseerde BRP-stelsel en de nieuwe BRP-gegevensset inhoudelijk behandelen. Verder komen alle andere relevante zaken, zoals de inhoud van de meest recente circulaires alsook de kwaliteitscontroles, de nieuwe zelfevaluatie en de gegevensverstrekking uit de Brp aan bod. Tenslotte komt ook de verwerking van buitenlandse rechtsfeiten én de belangrijkste bepalingen uit de Algemene wet bestuursrecht ter sprake.

Duur en inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 8 dagen. Aan de orde komen de ontwikkelingen die betrekking hebben op de volgende onderwerpen:

  • Wet- en regelgeving mbt inschrijvingscriteria en verhuizingen Brp
  • Gegevensverstrekking uit de basisregistratie personen
  • Buitenlandse brondocumenten en het brondocumentenstelsel
  • Muteren en corrigeren Brp, berichtenverkeer (HUP-Gegevenswoordenboek en berichtenboek)
  • Werking Brp stelsel en ontwikkelingen Operatie Brp
  • Toepassing internationaal privaatrecht en de acceptatie of weigering van buitenlandse rechtsfeiten in de Brp.
  • Brp kwaliteitszorg en de nieuwe zelfevaluatie

Alle bovenstaande onderwerpen worden aan de hand van praktijkvoorbeelden behandeld.

Doelgroep

Iedere medewerker van de afdeling Burgerzaken die werkt in de back-office en bekend dient te zijn met de méér complexe zaken van de Brp.

Resultaat

Aan het einde van de training bent u volledig op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving van de Brp. Ook bent u bekend met de werking van het gegevenswoordenboek, de opbouw van de persoonslijst en komen diverse internationaal privaatrechtelijke bepalingen aan de orde. Ook de techniek van het berichtenverkeer en de werking van het logisch ontwerp wordt besproken. Kortom, aan het einde van de cursus bent u helemaal bij op het gebied van de toepassing van de nieuwe wet- en regelgeving.

Datum en plaats

Wordt nader bekend gemaakt.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

Wordt nader bekend gemaakt.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119