`

Incompany training


Besluitenaansprakelijkheid

onrechtmatige overheidsdaad

In de training Besluitenaansprakelijkheid wordt stil gestaan bij de aansprakelijkheid van de gemeente wegens onrechtmatige besluiten en onrechtmatig feitelijk handelen. Bij dat laatste moet vooral gedacht worden aan onjuiste mededelingen van een ambtenaar of wethouder en te late besluitvorming. In het bijzonder wordt stil gestaan bij de aansprakelijkheid wegens onrechtmatig handelen (vergunningverlening, toezicht en handhaving).

  • Wanneer is sprake van onrechtmatige handelen door de gemeente?
  • Onjuiste mededelingen van een wethouder of ambtenaar: en dan?
  • Te late besluitvorming (termijnoverschrijding)
  • Rechtsbescherming door de burgerlijke rechter of door de bestuursrechter
  • Schadevergoeding wegens onrechtmatige overheidsdaad: wat wel en wat niet vergoed moet worden

Algemeen

  • De bijeenkomst is interactief, dus er is veel ruimte voor vragen en discussie. Deelnemers kunnen hun eigen vragen en praktijkcases in brengen.

Duur

De training beslaat 1 dagdeel en wordt uitsluitend incompany verzorgd.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten