`

Agenda

B9 Awb en procesrecht 1

Opgelet! B9 Awb en procesrecht 1 is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

B9 Awb en procesrecht 1

De NVVB module Awb en procesrecht 1 (B9) is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met de toepassing en werking van de Awb en het procesrecht in relatie tot Burgerzaken. Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en inzicht in de toepassing van de algemene regels van het proces- en bestuursrecht, zoals bezwaar, beroep en algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat je vervolgens klaar bent om het examen bij de NVVB met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 2 dagen. Bekijk toetsplan NVVB.

Examen

Indien gewenst kun je de module Awb en procesrecht 1 (B9) afsluiten met een examen bij de NVVB. Je plant dit examen zelf in op een datum die voor jou goed uitkomt. De kosten voor dit examen vind je op de website van de NVVB. Indien je voldoende gescoord hebt ontvang je een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door jou behaalde cijfer.

Onderdeel Diplomalijn 2 & 3 (NLQF-niveau 4)

De module Awb en procesrecht 1 is onderdeel van het diploma Verblijf en adres (diplomalijn 2) en het diploma Burgerlijke stand - Basis (diplomalijn 3) en maakt deel uit van het Diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB).

Als je het examen behaald is de module voor beide diplomalijnen geldig.

Als je alle modules van diplomalijn Verblijf en adres via het NVVB examen hebt behaald ontvang je van de NVVB het diploma Verblijf en adres (NLQF-niveau 4).

Als je alle modules van diplomalijn Burgerlijke stand - Basis via het NVVB examen hebt behaald ontvang je van de NVVB het diploma Burgelijke stand- Basis (NLQF-niveau 4).

Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s. Elk diploma bestaat uit meerdere modules.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 695,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 325,- p.p. Je krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert. Bij het volgen van de e-learning krijg je zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Mariëlle Hoogland. Zij helpt je graag verder.

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

Gemiddelde beoordeling
8,8
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten