Agenda

Basiscursus Participatiewet

  • 26-03-2019 02-04-2019 09-04-2018 16-04-2019
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Breukelen, 4 dagen

Basiscursus Participatiewet

Met onze basiscursus Participatiewet legt u in korte tijd een goede basis voor het werken bij een sociale dienst. Naast de theoretische kant van de Participatiewet ligt de nadruk van deze cursus vooral op de toepasbaarheid in de praktijk. Hierdoor kunt u het geleerde meteen toepassen in uw werk.

Een afwisselend programma gericht op de praktijk. Kennisthema’s, casuïstiek, actualiteiten, ruimte voor vragen. Met onmisbare tips voor uitvoering en beleid.

Onderwerpen

  • Grondbeginselen, uitgangspunten en begrippen in de Participatiewet
  • Kring van rechthebbenden en uitsluitingsgronden
  • Het recht op bijstand en vormen van bijstand
  • De middelentoets (inkomen, vermogen en heffingskortingen)
  • Verplichtingen en aanvullende voorwaarden
  • Gevolgen van het niet nakomen van verplichtingen (opschorten, intrekken, herzien, terug- en invorderen, afstemming en boete)
  • Rechtsbescherming (bezwaar en beroep)

Resultaat

Na deze cursus heeft u voldoende bagage om direct aan de slag te gaan met de Participatiewet. U kunt het recht op een uitkering bepalen, de hoogte van het recht vaststellen en weet u hoe om te gaan met de aan de bijstand verbonden verplichtingen. Ook heeft u kennis van de gevolgen van het niet nakomen van deze verplichtingen, armoedebeleid, re-integratie en rechtsbescherming.

Deelnemers

De basiscursus is bedoeld voor (aankomend) uitvoerend medewerkers bij een sociale dienst.

Data Den Bosch

De cursus wordt gegeven op donderdag 22 november, 29 november, 6 december en 13 december 2018 van 09:30 - 16:30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Golden Tulip hotel Central
Burgemeester Loeffplein 98
5211 RX Den Bosch

Centraal gelegen en echt heel makkelijk bereikbaar. Uw auto parkeert u tegen gereduceerd tarief in de afgesloten parkeerkelder van parkeergarage De Tolbrug tegenover het hotel. Uw trein stopt op ’s-Hertogenbosch Centraal van waar u in 8 minuten naar het hotel wandelt.

Data Breukelen 2019

De cursus wordt gegeven op dinsdag 26 maart, 2 april, 9 april en 16 april 2019 van 09:30 - 16:30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

De leslocatie is bij Van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Data Breukelen 2018 - VOL

De cursus wordt gegeven op dinsdag 25 september, 2 oktober, 9 oktober en 30 oktober 2018 van 09:30 - 16:30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Hotel Breukelen
Stationsweg 91
3621 LK Breukelen

De leslocatie is bij Van der Valk Breukelen, op loopafstand van het NS-Station en met voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 1049,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee en lunch. De kosten voor het lesmateriaal bedragen € 125,- p.p. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Ferry Aarts

Uw docent

Ferry Aarts

De docent is de heer F. Aarts, een zeer ervaren docent en coach Participatiewet. Ferry Aarts is kwaliteitsmedewerker Werk, Inkomen en Zorg. Je komt hem tegen bij de basiscursus Participatiewet of bij de inleiding Rechtskennis. Ferry laat je proeven van het vak, dat zoveel meer biedt dan alleen maar ‘vlakke’ smaken; zijn vakgebied bestaat echt niet alleen maar uit taaie stof. Ferry houdt van veel interactie, brengt discussie op gang, gebruikt herkenbare praktijkvoorbeelden en zorgt dat er ook wat te lachen valt. Hij geeft zijn cursisten een belangrijk uitgangspunt mee: Voer wetgeving uit maar houd altijd oog voor de mens die ermee te maken heeft. Wat Ferry betreft is een cursusdag pas geslaagd als jij na afloop denkt: ‘Ik ga naar huis met nieuwe inzichten waar ik ook echt wat mee kan en het was nog gezellig ook!’

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119