Agenda

Actuele Jurisprudentie Participatiewet

  • 27-09-2024
  • 09:00 - 12:30 uur
  • online

Actuele Jurisprudentie Participatiewet

  • 13-12-2024
  • 09:00 - 12:30 uur
  • online

Actuele Jurisprudentie Participatiewet

Tijdens online actualiteitencursus wordt de actuele jurisprudentie op het gebied van de Participatiewet besproken en stap voor stap ontleed. Om uw werk in het sociaal domein goed te kunnen doen is het niet alleen van belang om wet- en regelgeving goed te kennen, maar minstens zo relevant is het om een diepgaand inzicht in de rechtspraak te hebben. Na de cursus bent u op de hoogte van de meest actuele jurisprudentie op het gebied van de Participatiewet en heeft u handvatten gekregen om jurisprudentie als onderdeel van uw argumentatie te gebruiken.

Doel actualiteiten cursus

U heeft na afloop van deze actualiteitencursus de hoofdlijnen van de recente belangrijke rechtspraak meegekregen en kunt deze gemakkelijk terugvinden, als zich in uw dagelijkse werk een dergelijke zaak aandient. Daarnaast heeft u inzicht verkregen in de betekenis en context van rechtspraak als onderdeel van de rechtsvormende en uitvoerende praktijk.

Doelgroep cursus

De cursus is bestemd voor juristen sociaal domein, juridisch kwaliteitsmedewerkers, consulenten Participatiewet, beleidsadviseurs en medewerkers bezwaar en beroep.

Docent: Sander Meulendijks

Veelgevraagd docent, jurist en auteur.

Materiaal

Tijdens de cursus ontvangt u de hand-outs van de presentatie en een overzicht van de jurisprudentie die tijdens de cursus behandeld wordt.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de online training zijn € 150,- p.p. per sessie.

De kosten voor deelname aan vier online trainingen zijn € 500,- p.p. Graag in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aangeven of u aan meerdere trainingen wilt deelnemen (dan hoeft u niet voor elke training het inschrijfformulier in te vullen).

Bij elke training wordt nieuwe jurisprudentie besproken. De kosten zijn excl. btw. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie of incompany?

Wil je graag meer weten, heb je specifieke vragen of wil je deze sessie(s) incompnay met je hele team volgen? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pa

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten