Agenda

Masterclass Administratief Bewijsrecht

Masterclass Administratief Bewijsrecht

Een kijkje in de keuken van de bestuursrechter

Wederom onze topdag ‘bewijsrecht’ voor een ieder die te maken heeft met uitkeringsfraude. Met onder andere de focus op de Participatiewet in het kader van Handhaving, besluitvorming, juridische blik c.q. interpretatie op de Participatiewet vanuit een rechter gezien en kostendelersnorm en nieuwe ontwikkelingen.

Uitvoering

De dag staat in het licht van de eisen die de bestuursrechter stelt aan de gemeente op de punten:

  • onderzoek en rapportage
  • huisbezoek en verklaringopneming
  • de totstandkoming van het besluit
  • vorm en inhoud van de beschikking

Met een aantal opmerkelijke praktijkvoorbeelden, vooral waar het fout gegaan is en hoe het voorkomen had kunnen worden. Met veel ruimte voor eigen inbreng.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor: juridisch medewerkers, medewerkers bezwaar en beroep, kwaliteitsmedewerkers/toetsers, sociaal rechercheurs.

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven op dinsdag 4 september 2018 van 09.30 tot 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Seats2meet Amersfoort CS
Stationsplein 49
3818LE Amersfoort

Seats2meet.com Station Amersfoort is gevestigd boven het station. We raden u daarom aan om het openbaar vervoer te komen. Om vanuit het station bij de ingang te komen, volgt u de volgende route:

  • Loop richting uitgang Stationsplein (buszijde van het station)
  • Loop voorbij de bloemist (linkerzijde) naar buiten
  • De ingang van Seats2meet.com is direct aan uw linkerhand

Programma

Volledig geactualiseerd en zo boordevol informatie dat we het programma als pdf hebben bijgevoegd!

Klik hier voor het cursusprogramma!

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 425,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Harry van der Linden

Uw docent

Harry van der Linden

Mr. Harry van der Linden werkt als juridisch kwaliteitsmedewerker met de taakaccenten Handhaving en Bezwaar en Beroep. Hij is op het scherpst van de snede in zaken waarin administratief bewijsrecht en het Awb-bestuursprocesrecht centraal staan (met focus op de methodiek van rechterlijke toetsing), recht door zee en liefhebber van een multidisciplinaire benadering van problemen daar waar dat nodig is.

Harry geeft zijn cursisten alle ruimte om vragen te stellen en is zeer goed ingevoerd in jurisprudentie. Hij presenteert zijn cursisten graag verrassende inzichten en onverwachte invalshoeken. Want ‘gaan voor een juridisch gelijk en juridische precisie is één, het vinden en behouden van draagvlak voor een echte oplossing is een ander verhaal.’ Aldus Harry. Dat is dus wat je (ook) leert tijdens zijn training: ga “niet-geharnast” zaken in, leef je in en heb respect voor de wederpartij en zoek naar praktische oplossingen in een juridisch kader die voor beide partijen aanvaardbaar zijn.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119