Agenda

Prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties

Opgelet! Prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties

Prestatieafspraken nieuwe stijl tussen gemeenten en corporaties

Het gemeentelijk woonbeleid zal de komende jaren steeds belangrijker worden. We kenden natuurlijk al de prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties maar dit wordt een nieuw leven ingeblazen. Met de komst van de Herzieningswet (‘de Novelle van Blok’) komt er een strakkere taakafbakening van woningcorporaties en neemt de invloed van gemeenten toe. Maar dat betekent dat gemeenten ook meer inzicht moeten hebben in de bedrijfsvoering en het beleid van woningcorporaties. Maar ook zal de verhouding tussen de gemeente en de corporaties anders worden. Hoe? Dat leert u in deze training. In de training komen ook de actuele knelpunten aan de orde en kunt u uw eigen casussen inbrengen.

Onderwerpen training:

Dag 1

  • De Herzieningswet Woningwet
  • Woonvisies bij gemeenten
  • Relatie gemeente en corporatie

Dag 2

  • De bedrijfsvoering bij een corporatie
  • De financiële aspecten bij corporaties
  • De verschillende rollen van partijen
  • De knelpunten in de praktijk

Deelnemers

beleidsmedewerker, (beginnend) projectleider of bestuurder gemeente.

Datum en locatie

N.n.b. Cursustijden zijn van 09.30 -16.30 uur inclusief pauzes.

Regardz Meeting Center La Vie Utrecht
Lange Viestraat 351
3511 BK Utrecht

Het moderne vergadercentrum Regardz La Vie ligt op een steenworp afstand van de Utrechtse grachten en is uitstekend bereikbaar zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer. Regardz La Vie ligt op loopafstand (800m) van het station Utrecht CS.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 795,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met manager opleidingen Harry Ploeg. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

portret van docent Jan Lenssen

Uw docent

Jan Lenssen

Jan Lenssen is door de wol geverfd als het om gebiedsontwikkeling en grondexploitatie gaat. Hij is daarnaast energiek en gedreven en weet wat humor is. Eén van de belangrijkste lessen uit zijn carrière, is het KISS-principe: Keep It Stupid & Simple. Maar Jan weet natuurlijk hoe weerbarstig de praktijk vaak is. In zijn trainingen besteedt hij dan ook veel aandacht aan de feitelijke context, die meestal zo anders is dan de ideale situatie. Maar toch: Keep It Stupid & Simple. Dat lukt hem, horen we van zijn cursisten: ‘De materie die vóór de training zo ingewikkeld leek, was helemaal niet zo lastig.’

portret van Harry Ploeg

Voor info neem contact op met:

Harry Ploeg

manager opleidingen

06-82868847