`

Agenda

Advies- en beleidsteksten schrijven

Opgelet! Advies- en beleidsteksten schrijven is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Advies- en beleidsteksten schrijven

Schrijft u regelmatig advies- en beleidsteksten voor uw werk? Kost het u veel tijd en inspanning? Twijfelt u weleens aan uw papieren overtuigingskracht? Volg dan deze training..

Helder adviseren op papier

Je schrijft adviesnota’s. Aan mt, directie, college en raad. En je worstelt… Het opstellen ervan kost je tijd en hoofdbrekens. Als je klaar bent staat alles erin. Toch roept je advies vragen op. Wordt het advies niet overgenomen. Of wordt het vooruitgeschoven naar de volgende vergadering. Dat moet toch anders kunnen?

Dat klopt. Waarschijnlijk schrijf je ‘je hoofd leeg’ als je een adviesnota schrijft. Alles staat erin op een manier die voor jou helder en logisch is. Maar is dat ook zo voor de ontvanger? Hoe zorg je voor relevantie en overtuigingskracht? Hoe schrijf je op zo’n manier dat ze niet om je advies heen kunnen? Dat leer je tijdens deze training.

Doel

Na afloop van deze training is je advies in 30 seconden op hoofdlijnen te begrijpen; is je advies integraal, overtuigend en steekhoudend; en wil je nooit meer anders!

Doelgroep

Voor iedereen die adviseert op papier. Ervaren schrijver of niet.

Programma

Je leert een lezersgerichte adviesnota te schrijven. Een die in dertig seconden te lezen is op hoofdlijnen: een heldere opbouw.

  • Voor eens en voor altijd: van schrijversgericht naar lezersgericht!
  • Van telkens het wiel uitvinden naar efficiënt denken en schrijven
  • Wat is het kloppend hart van mijn advies en hoe laat ik dat eruit springen?

… de lezer slim te beïnvloeden door steekhoudende en relevante argumentatie.

  • Hoe adviseer je integraal?
  • Wat is de waarde van je argumenten voor je lezer?
  • Hoe schrijf je die zo helder en overtuigend mogelijk op?

… hoe je ervoor zorgt dat je advies leest als een trein: een verleidende stijl.

  • Weg met ‘ballasttaal’… Schrijven = schrappen!
  • Hoe vervang je typische schrijftaal door verzorgde spreektaal?
  • Schud het gemeentelijk imago voor altijd af: schrijf actief!

Uitvoering incompany

Deze cursus wordt uitsluitend binnen uw eigen organisatie door ons op maat verzorgd. Volledig op maat en toegespitst op uw praktijk en organisatie. Knelpunten kunnen worden benoemd en nader toegelicht al naar gelang de behoefte van de incompany deelnemers. Het beleid van uw eigen organisatie staat hierin centraal. Vraagt u ons gerust om een vrijblijvende offerte via onze knop “aanvraag incompany offerte” of stuur een mail naar info@marienburggroep.nl.

portret van Nicolette Stavorinus

Voor info neem contact op met:

Nicolette Stavorinus

coördinator opleidingen

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten