Agenda

Bestuurlijke boete in de BRP

Opgelet! Bestuurlijke boete in de BRP is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Bestuurlijke boete in de BRP

Inclusief alle voorbeeldbrieven

De bestuurlijke boete is als handhavingsinstrument geïntroduceerd in de Wet basisregistratie personen. Gemeenten kunnen een bestuurlijke boete opleggen als een burger zich niet houdt aan bepaalde verplichtingen. Overigens kan er ook een bestuurlijke boete opgelegd worden als burgers een valse aangifte van verhuizing doen. Iedere verplichting van de burger bij het niet nakomen van die verplichting kan bestraft worden met een bestuurlijke boete. Kortom, een zorgvuldige implementatie van de invoering van de bestuurlijke boete is voor de kwaliteit van de BRP essentieel én noodzakelijk.

Opzet en inhoud van de training

Aan de orde komen alle zaken die betrekking hebben om de in- en uitvoering van de bestuurlijke boete, zoals:

  • Het wettelijk kader uit de Algemene wet bestuursrecht
  • Verschil tussen de bestuurlijke boete en andere herstelacties
  • Wijze van opleggen van de bestuurlijke boete
  • Verjaringstermijnen van de bestuurlijke boete
  • Bezwaar tegen de oplegging van de bestuurlijke boete
  • Het betalen van de bestuurlijke boete
  • Jurisprudentie over de uitvoering van de bestuurlijke boete
  • Het benoemen van toezichthouders
  • De bestuurlijke boete en de BRP

Handige voorbeeldbrieven

Om u te helpen bij de invoering van de bestuurlijke boete zijn er in het cursusmateriaal brieven opgenomen die u direct in gebruik kunt nemen om de bestuurlijke boete te implementeren.

Resultaat

Na deze cursus zijn de deelnemers volledig in staat om, met behulp van de bijgevoegde voorbeeldbrieven, de oplegging en uitvoering van de bestuurlijke boete ter hand te nemen. Stap voor stap zal het proces met de cursist doorgenomen worden. Uiteindelijk zal dit leiden tot een zorgvuldig tot stand gekomen besluit waarbij de boete wordt opgelegd. Aan het einde van de training bent u volledig in staat het proces te implementeren en in zijn geheel ook uit te voeren.

Doelgroep

Medewerkers van Burgerzaken en Publiekszaken die direct of indirect betrokken zijn bij het implementeren dan wel het uitvoeren van de bestuurlijke boete in de BRP.

Aantal dagdelen

2 dagdelen

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

Wordt nader bekend gemaakt.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten