`

Agenda

BRP Specialist

Opgelet! BRP Specialist is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

BRP Specialist

De opleiding BRP-Specialist zorgt ervoor dat medewerkers van de Afdeling Burgerzaken in staat zijn om alle uitvoerende én specialistische BRP-werkzaamheden uit te voeren. De nieuwe wet- en regelgeving komt uitgebreid ter sprake en vervolgens wordt een vertaling gemaakt naar uw uitvoeringspraktijk.

Zo worden ook uitgebreid de actuele uitvoeringsprocedures besproken. Ook zullen we het gemoderniseerde BRP-stelsel en de nieuwe BRP-gegevensset inhoudelijk behandelen. Verder komen alle andere relevante zaken, zoals de inhoud van de meest recente circulaires alsook de kwaliteitscontroles, de nieuwe zelfevaluatie en de gegevensverstrekking uit de Brp aan bod. Tenslotte komt ook de verwerking van buitenlandse rechtsfeiten én de belangrijkste bepalingen uit de Algemene wet bestuursrecht ter sprake.

Duur en inhoud opleiding BRP Specialist

De cursus bestaat uit acht dagen. Aan de orde komen de laatste ontwikkelingen die betrekking hebben op de volgende onderwerpen:

  • Dag 1: regelgeving BRP (wet, besluit, regeling, circulaires, beleidsregels)
  • Dag 2 en 3: de PL en muteren en corrigeren in de BRP
  • Dag 4: complexe mutaties in de BRP a.d.h.v. HUP
  • Dag 5 GBA berichtenverkeer + brondocumentenstelsel in de BRP
  • Dag 6 BRP Gegevensverstrekking
  • Dag 7 en 8: Bestuurlijke boete + BRP kwaliteitszorg en de nieuwe zelfevaluatie (kansen en bedreigingen)

Alle bovenstaande onderwerpen worden interactief en aan de hand van praktijkvoorbeelden behandeld.

Doelgroep

Iedere medewerker van de afdeling Burgerzaken die werkt in de back-office en bekend dient te zijn met de méér complexe zaken van de Brp.

Resultaat

Aan het einde van de training bent u volledig op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving van de Brp. Ook bent u bekend met de werking van het gegevenswoordenboek, de opbouw van de persoonslijst en komen diverse internationaal privaatrechtelijke bepalingen aan de orde. Ook de techniek van het berichtenverkeer en de werking van het logisch ontwerp wordt besproken. Ook kunt u met de opgedane kennis de bestuurlijke boete uit de Wet BRP implementeren in de werkprocessen. Kortom, aan het einde van de cursus bent u helemaal bij op het gebied van de toepassing van de nieuwe wet- en regelgeving.

Werkwijze

Tijdens de opleiding BRP Specialist wordt de lesstof interactief behandeld en vertaald naar de actuele praktijk in uw gemeente. Praktijkcases maken duidelijk hoe de vertaling van de regelgeving in de praktijk plaats vindt. Hierbij vormen de diverse procedures uit de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP), het vertrekpunt. De deelnemers onderzoeken de eigen gemeentelijke situatie en signaleren verbetermogelijkheden. Uiteraard lopen de laatste ontwikkelingen en meest recente jurisprudentie als rode draad door de opleiding.

Datum en plaats

dag 1 dinsdag 7 november
dag 2 dinsdag 14 november
dag 3 dinsdag 21 november
dag 4 dinsdag 28 november
dag 5 dinsdag 5 december
dag 6 dinsdag 12 december
dag 7 dinsdag 9 januari 2024
dag 8 dinsdag 16 januari 2024

De cursusdagen zijn van 9.30-16.30 uur in Middelburg.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de opleiding nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 2.495,- p.p. Bij dit bedrag zijn inbegrepen koffie/thee em lunch. De kosten voor het cursusmateriaal bedragen € 95,- p.p. Genoemde prijzen zijn excl. btw. De gemeente kan de BTW verrekenen met haar BTW-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training BRP Specialist? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze opleiding ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten