`

Incompany training


Inburgeringseis bij naturalisatieverzoeken

De training bestaat uit twee dagdelen, waarin de wet- en regelgeving op het gebied van inburgering bij naturalisatie zal worden besproken en waar nodig verhelderd. Hierbij wordt aandacht besteed aan de Wet Inburgering (WI) alsmede de RWN en de onderliggende regelingen, alsmede de te verwachten nieuwe / aangepaste regelingen op dit gebied. Daarnaast zal aan de hand van casussen de theoretische kennis van de deelnemers op de proef worden gesteld. Er zal in ieder geval aandacht zijn voor de volgende onderwerpen:

  • het hoe en wat van de WI ten aanzien van de inburgeringseis bij naturalisatie;
  • de regels zoals opgenomen in de RWN, Besluit Naturalisatietoets (BNT) en de Regeling Naturalisatietoets (RNT);
  • de rol van DUO (voorheen IB-groep);
  • de ins en outs van het inburgeringsexamen;
  • (gedeeltelijke) vrijstelling en ontheffing;
  • de verhouding tussen RWN en WI;
  • de knelpunten in de huidige regeling;
  • praktijkvoorbeelden.

Daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor beantwoording van vragen. Indien er nu al specifieke vragen op dit terrein zijn, verzoek ik u mij deze voorafgaand aan de training te doen toekomen.

Resultaat

Aan het einde van de training bent u volledig op de hoogte van de nieuwe bepalingen die betrekking hebben op de inburgeringseis bij naturalisatie. Uiteraard worden ook de laatste ontwikkelingen uitgebreid besproken die op 1 oktober jl. in werking zijn getreden. U bent in staat alle essentiële informatie over dit onderwerp te verstrekken.

Doelgroep

Medewerkers burger- en publiekszaken welke betrokken zijn bij de uitvoering van de Rijkswet op het Nederlanderschap (RWN).

Aantal dagdelen

2 dagdelen

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten