`

Agenda

Internationaal Privaatrecht

Opgelet! Internationaal Privaatrecht is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Internationaal Privaatrecht

IPR op Burgerzaken

Het nieuwe Boek 10 van het Burgerlijk Wetboek strekt tot codificatie van een groot aantal voor de praktijk van belang zijnde regels op het terrein van het internationaal privaatrecht. Het gaat daarbij om het bijeenbrengen in één regeling van de vele reeds geldende wettelijke bepalingen van conflictenrecht voor het personen- en familierecht, zoals o.a. de Wet conflictenrecht Afstamming, de Wet conflictenrecht Namen en Wet conflictenrecht Huwelijk.

Naast codificatie van bestaande regels wordt de regelgeving op een aantal punten zodanig gewijzigd dat het voor een goed begrip van het Internationaal Privaatrecht essentieel is kennis te hebben van het nieuwe Boek 10 BW. In de training wordt aan de hand van voorbeelden praktisch ingespeeld op de wijzigingen die het Internationaal Privaatrecht als gevolg van deze codificatie op 1 januari 2012 ondergaan heeft.

Inhoud van de training

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • afstamming
  • adoptie
  • namenrecht
  • huwelijksrecht
  • geregistreerd partnerschap
  • echtscheidingsrecht

Resultaat

Na deze training kent u de wijzigingen die het internationaal privaatrecht heeft ondergaan middels codificering van het conflictenrecht in Boek 10 BW. Met deze kennis bent u geheel up to date waar het toepassing van de nieuwe regels betreft.

Doelgroep

Medewerkers Burgerzaken die functioneren op middelbaar en hoger niveau en regelmatig bijzondere situaties behandelen waarbij het internationaal privaatrecht toegepast moet worden.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 825,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,9
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten