Incompany training


Secretaris Bezwaarschriftencommissie

Juridische kwaliteit van producten en diensten, waaronder besluiten wordt steeds belangrijker voor de gemeentelijke organisatie. Zowel de invoering van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) met jurisprudentie maar ook de overheveling van taken naar de gemeentelijke organisatie met bijbehorende bevoegdheden is hierbij belangrijk. De Awb stelt hoge eisen aan de kwaliteit van besluiten en aan de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, en dus ook aan de secretaris van de commissie bezwaarschriften. In deze training kunt u zich ontwikkelen tot een volwaardig secretaris van de commissie bezwaarschriften.

Programma (1 dag)

  • Rechtsbescherming volgens de Algemene Wet Bestuursrecht
  • Ontvankelijkheid
  • Bezwarenprocedure
  • Voorbereiden van een zitting
  • De hoorzitting en mijn rol als secretaris
  • Opstellen advies
  • Besluit en bekendmaking

Resultaat

Na afloop van deze training kunt u beter (zelfstandig) optreden als secretaris van de (advies-)commissie voor de bezwaarschriften en daarbij procedurele en inhoudelijke ondersteuning bieden aan deze commissie. Daarnaast kunt u bijdragen aan de juiste advisering door de commissie.

Doelgroep

U bent juridisch medewerker en treedt op als secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Ook wanneer u binnen de organisatie deze functie gaat vervullen en beschikt over voldoende juridische voorkennis, is deze training geschikt voor u.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook/ enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Mariëlle Hoogland. Zij helpt je graag verder.

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten