`

Incompany training


Vernieuwing van het BBV

Actualiteitendag BBV

Diverse ontwikkelingen sinds de introductie van het BBV waren voor het VNG-bestuur in medio 2013 aanleiding om een adviescommissie in te stellen om voorstellen te doen voor vernieuwing van het BBV. In mei 2014 heeft de commissie haar rapport ‘Vernieuwing van de begroting en verantwoording van gemeenten’ uitgebracht. Deze adviezen van de commissie vormen de aanleiding voor de wijziging van het BBV.

De voorgestelde wijzigingen in het BBV hebben als rode draad een versterking van de horizontale sturing door provinciale staten en de raad. De wijzigingen richten zich op:

  1. Een uniforme indeling in taakvelden;
  2. Een uniforme basis set van beleidsindicatoren;
  3. Een uniforme basis set van financiële kengetallen ( reeds ingevoerd);
  4. Verbeterde informatie over verbonden partijen;
  5. Vernieuwing van de accountantscontrole;
  6. Inzicht in overhead en kosten en
  7. Enkele aanpassingen van het stelsel van baten en lasten.

Doel

De cursus brengt de deelnemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de vernieuwing van het BBV.

Deelnemers

Deze cursus is zeer geschikt voor financiële medewerkers van gemeente, provincie, waterschap, Gemeenschappelijke Regeling of samenwerkingsverband die op de hoogte moeten zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de vernieuwing van het BBV.

Programma

In deze eendaagse cursus wordt de laatste stand van zaken rondom de vernieuwing van het BBV behandeld. Daarnaast zal de stand van zaken rondom de adviezen over rechtmatigheid en de accountantscontrole worden besproken. Tevens is er veel ruimte voor eigen inbreng en discussie.

Resultaat

Na deze cursus bent u op de bekend met alle relevante (komende) wijzigingen van het BBV en heeft u inzicht wat dit betekent voor uw eigen organisatie en P&C documenten.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten