`

Agenda

Aanpak Participatiewet - Arbeidsintegratie

Opgelet! Aanpak Participatiewet - Arbeidsintegratie is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Aanpak Participatiewet - Arbeidsintegratie

De Participatiewet beoogt zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen. Geen gemakkelijke opgave! Gemeenten zijn als beleidsregisseur resultaatverantwoordelijk voor re-integratie en duurzaam gesubsidieerd werk. Lukt het u om van het werkdeel van de Participatiewet een klinkend succes te maken?

Hoe realiseert u de ambitie om:

 • Van de werkzoekende een burger met inkomen te maken?
 • De aanspraak op het BUIG budget structureel te verminderen?
 • Steeds meer werkgevers succes vol te laten werken met de doelgroep van de Participatiewet?

In deze training bieden we u de handvatten om deze ambitie te realiseren.

De aanpak

Na een korte inleiding en kaderstelling stellen we de vraag van u en uw gemeente centraal tijdens de cursusdag. Vanaf dat moment is de aanpak als volgt:

 • Met gerichte vragen analyseren en typeren we de praktijksituatie die u inbrengt.
 • De expertise van de deelnemers en die van ons wordt benut om uw vraag van een robuust antwoord te voorzien.
 • Een aanpak waarmee u verder kunt.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers, teammanagers, senior consulenten, klantmanagers en participatiecoaches.

Doel

Doel van de training is het bieden van voldoende informatie, uitdaging en handvatten waardoor de kwaliteit en effectiviteit van de uitvoering en daarmee de uitstroom wordt vergroot.

We behandelen de volgende thema’s

Tijdens de workshop maken wij actief gebruik van de hulpmiddelen en instrumenten die zijn opgenomen in het boek All@Work – De aanpak voor participeren naar vermogen (2e druk 2016). We passen ze praktisch toe op uw vraagstelling. Alle deelnemers ontvangen het boek zodat ze achteraf een koppeling tussen hun eigen case en de ingezette instrumenten kunnen maken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Participatiewet: beleid en strategie
 • Beleid, Strategie, Uitvoering
 • Balanceboard: hoe creëren we een win-win-win situatie voor gemeente, burger en werkgever?
 • Het businessmodel van de Participatiewet; verschil met de Wsw
 • All@Work: doelmatige werkprocessen voor drie klanten
 • All@Work LEAV: naar een uitvoering zonder verspillingen
 • Alles toegepast op uw good practice

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 445,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch, cursusmateriaal en het boek All@Work. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust contact op. Onze contactinformatie vindt je bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je onze contactgegevens.

portret van docent Angela Linders

Uw docent

Angela Linders

Is een HR expert met focus op groei en ontwikkeling van organisaties en mensen. Expert in het sociaal domein op procesmatig- en methodisch werken. Ik help gemeenten, sociale werkbedrijven en sociale ondernemingen in alle branches vooruit in de uitvoering van de Participatiewet. Mede auteur van het boek “All@Work │ De aanpak voor participeren naar vermogen.”

portret van Onderwijsteam

Voor info neem contact op met:

Onderwijsteam

Mariënburggroep

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten