Incompany training


Actualiteiten Nederlands Nationaliteitsrecht

(inclusief inburgeringseis)

Het Nederlandse nationaliteitsrecht blijft volop in beweging. De medewerkers Burgerzaken krijgen zowel aan de balie als in de backoffice met de uitvoering van de Rijkswet op het Nederlanderschap te maken. Daarnaast heeft de Afdeling Burgerzaken een prominente rol bij het in behandeling nemen van naturalisatieverzoeken, optieverklaringen en afstandsverklaringen. Alle wijzigingen worden in deze cursus meegenomen zodat u weer helemaal bij bent.

Doelgroep

Medewerkers Burger- en Publiekszaken welke betrokken zijn bij de uitvoering van de Rijkswet op het Nederlanderschap (RWN).

Resultaat

Aan het einde van de training bent u volledig op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het Nederlands nationaliteitsrecht. Er zal aandacht zijn voor de ‘WBN’ en de wijzigingen RWN. Daarnaast zal de inburgeringseis bij naturalisatie op een begrijpelijke wijze worden uitgelegd. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij relevante nieuwe jurisprudentie inzake de RWN. Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal bij op het gebied van het Nederlands nationaliteitsrecht.

Aantal dagdelen

2 dagdelen

Opzet en inhoud van de training

De training bestaat uit twee dagdelen, waarin de reeds verschenen, en eventueel nog te publiceren, ‘WBN’ zullen worden besproken en waar nodig verhelderd. Daarnaast worden de praktische gevolgen van de inwerkingtreding van de wijzigingswet RWN voor het Nederlands nationaliteitsrecht uitgelegd. Ook zal er ruim aandacht zijn voor de praktische toepassing van de regels rondom de inburgeringseis bij naturalisatie en is er aandacht voor recente jurisprudentie. Tenslotte zal aan de hand van casussen de theoretische kennis van de deelnemers op de proef worden gesteld. Er zal in ieder geval aandacht zijn voor de volgende onderwerpen:

  • WBN 2014/1 bewijsnood overleggen geboorteakte Syrië
  • WBN 2014/2 nieuwe landenlijst
  • Eventueel later gepubliceerde of nog te publiceren WBN
  • Wetsvoorstel 33852 inzake wijziging RWN (o.a. wijzigingen in: aanvraagtermijnen, openbare orde eis, beslistermijn bij optie)
  • Het hoe en wat ten aanzien van de inburgeringseis bij naturalisatie
  • Recente jurisprudentie
  • Praktijkvoorbeelden

Daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor beantwoording van vragen van de cursist.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training alleen incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten