Incompany training


Actualiteitencursus Naamrecht

Nieuw Naamrecht 2024!

Wist jij dat een pasgeboren kind niet zomaar elke voornaam kan krijgen die de ouders bedenken? Het kiezen van een naam voor een pasgeboren kind is aan regels gebonden. Wat wel en niet kan is in het naamrecht vastgelegd. Daarnaast gelden in Nederland vaak andere regels dan in andere landen. Deze cursus gaat over het bepalen van de naam, het toepasselijk naamrecht, het toepassen van dat naamrecht en het opmaken van akten van naamkeuze en het registreren van namen in de Basisregistratie Personen (BRP).

Wetsvoorstel: keuze dubbele geslachtsnaam

Per 1 januari 2024 zal dit ingrijpend veranderen. Dan hebben de burgers in Nederland en de BES de keuze uit een dubbele geslachtsnaam. Dit kan de naam van een ouder of van beide ouders zijn. Als er meerdere naamdelen zijn dan geldt een maximum van 2 naamdelen. Behalve als een ouder nu al een dubbele (meervoudige) geslachtsnaam heeft. Bij adoptie kan de oorspronkelijke naam ook een naamdeel zijn. Ook geldt er een overgangsregeling. Naamskeuze is ook mogelijk voor de naamvariant naar recht van de andere nationaliteit van kind. Kortom genoeg (keuze) mogelijkheden. Het is dus belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn!

Na deze actualiteitencursus ben jij dan ook volledig op de hoogte van alle zaken rondom het actueel naamgebruik en naamwijzigingen.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze cursus enkel incompany. Voor uw eigen organisatie of in samenwerking met andere (omliggende) gemeenten. Voor u als gast gemeenten is het extra aantrekkelijk. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,6
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten