`

Agenda

Basiscursus re-integratie Participatiewet

Basiscursus re-integratie Participatiewet

Basiscursus re-integratie Participatiewet

De cursus re-integratie Participatiewet is een programma van drie cursusdagen waarin aandacht is voor wet- en regelgeving, maar vooral ook voor de vertaling naar de praktijk. De praktische toepassing staat voorop.

De doelstelling van de Participatiewet is om mensen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden, bij voorkeur naar regulier werk. Werk is voor veel mensen één van de meest aansprekende vormen van meedoen in de maatschappij. Wanneer mensen niet op eigen kracht kunnen participeren, is daar een taak voor de gemeente weggelegd.

In deze cursus zullen alle middelen die de gemeente en de werkgever ter beschikking staan uitgebreid aan de orde komen. Van loonkostensubsidie tot aan werkplekaanpassingen, van werkstages tot aan het scholingsaanbod.

Wat is het belang van samenwerking? Wat is de rol van het WSP? Wat is perspectief op werk? Wat is het werkbedrijf? Wat doet het UWV? Wat houdt het breed offensief in? Wat zijn sociale ondernemingen? Hoe bereken ik waar de werkgever allemaal recht op heeft? Hoe zit het met de bijstandsgerechtigden die geen beperking hebben? Wat is effectief als het om re-integratie gaat? Wat zijn zelforganisaties?

Tijdens deze cursus wordt u meegenomen in de beschikbare instrumenten, wij laten de dwarsverbanden zien. Belangrijkste doel van de Participatiewet is het voorkomen van de instroom, realiseren van uitstroom en dat voor een bredere doelgroep. Ga er maar aan staan! Er is veel wet- en regelgeving voor dit beleidsterrein. Er bestaat bovendien een toenemende vraag om maatwerk te leveren en om creatieve oplossingen te bedenken. Basis daarvoor is het hebben van voldoende kennis van wet- en regelgeving.

Na deze cursus bent u volledig geïnformeerd over dit boeiende en uitdagende werkveld.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor (beginnende) klantmanagers werk, medewerkers WSP, werkbedrijf en uiteraard alle andere geïnteresseerden.

Doel van de cursus

We bespreken de wet- en regelgeving, betrekking hebbend op re-integratie en participatie, met elkaar. Daardoor krijgen de deelnemers een volledig beeld van wet- en regelgeving. Dat is de basis voor het werken binnen dit beleidsterrein. We passen dat toe en verkennen de (on) mogelijkheden voor maatwerk en creativiteit. De deelnemers wordt daardoor een gedegen basis geboden van waaruit zij hun werkzaamheden verder kunnen verrichten.

Programma

Volledig geactualiseerd en zo boordevol informatie dat we het programma als pdf hebben bijgevoegd!

Klik hier voor het cursusprogramma!

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 1049,- excl. btw per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust contact op. Onze contactinformatie vindt je bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je onze contactgegevens.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,9
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten